Unisys Always-On Access powered by Stealth biedt werknemers snelle, gecodeerde toegang van op afstand

9 april 2020

Unisys Corporation kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Unisys Always-On Access (AOA), powered by Stealth, de Unisys Stealth-beveiligingssoftware die ongeëvenaarde bescherming biedt aan gebruikers die telewerken (thuis of elders). Unisys AOA is zeer snel te implementeren en maakt het mogelijk om veilig op afstand te werken. Het kan bovendien worden geschaald om een veilige toegang te bieden aan de gebruikers bij hun organisatie, ongeacht de grootte.

Tot op heden vertrouwen veel bedrijven op zogenaamde Virtual Private Networks (VPN) om toegang tot hun bedrijfsnetwerk te geven aan een klein deel van hun personeel dat vanop afstand werkt. Aangezien vandaag mensen steeds vaker thuiswerken, vormen VPN’s die niet gemakkelijk schaalbaar zijn, een knelpunt voor bedrijven en beperken ze het thuiswerken voor een groot aantal werknemers. Bovendien kan een cybercrimineel die een traditionele VPN-toegang hackt, zich vrij binnen het privé-netwerk van het bedrijf begeven, waardoor grote delen van de bedrijfsdata in gevaar zijn.

Snelheid en gemak

Unisys AOA vereenvoudigt en verbetert de netwerkbeveiliging, zelfs in de complexe en hybride IT-omgevingen. De software doet dit door het traditionele VPN-aanvalsvlak drastisch te verkleinen en de toegang te beperken tot enkel de applicaties die de werknemer nodig heeft, in plaats van toegang tot het gehele netwerk te verlenen. Stealth levert op identiteit gebaseerde microsegmentatie, en creëert zogenaamde “Communities of Interest”. Die zorgen ervoor dat de vertrouwde systemen, gebruikersprofielen en data gescheiden bljiven van de onbekende (en onbetrouwbare). Stealth maakt gebruik van superveilige gecodeerde IPsec-tunnels om gegevens end-to-end te beschermen, waar ter wereld (gekende) gebruikers zich ook bevinden, en hoe ze ook geconnecteerd zijn.

“De afgelopen weken is er een enorme verschuiving geweest bij de beroepsbevolking, omdat mensen overal ter wereld worden gevraagd om thuis te werken. Dit brengt heel wat uitdagingen mee en kan – onbewust – beveiligingsrisico’s creëren”, aldus Vishal Gupta, CTO en Senior VP Products & Platforms bij Unisys. “Om hun werk goed te kunnen uitvoeren hebben werknemers vandaag een veilige toegang op afstand nodig tot vitale data en bedrijfsapplicaties. Onze Stealth-beveiligingssoftware biedt zowel de snelheid, het gemak, de end-to-end veilige toegang als de schaalbaarheid die bedrijven nodig hebben om zonder misstap aan de behoeften van hun klanten en werknemers te voldoen.”

Gehele computeromgeving van desktop tot cloud

Unisys AOA kan worden geleverd als Software-as-a-Service (SaaS) vanuit een private of publieke cloud of als een on-premise oplossing. De SaaS-capaciteit biedt elk bedrijf een vereenvoudigde, kostenefficiënte en aanpasbare manier om enkel te betalen voor wat het nodig heeft. Het prijsmodel met abonnementsformule stelt klanten in staat om naar behoefte te schalen, waarmee vaste kosten vermeden worden: je betaalt alleen voor wat werkelijk verbruikt wordt, ook als de noden veranderen. En omdat Stealth op software gebaseerd is, is er geen investering in omvangrijke en dure apparatuur nodig.
 
Stealth brengt klanten ‘always-on’ beveiliging, waardoor ze zelfs professionele, gesofisticeerde cyberattacks direct kunnen stoppen. Stealth stelt een softwaregedefinieerde perimeter op die dient als de ruggengraat voor een Zero Trust-beveiligingsstrategie. Stealth overlapt de gehele computeromgeving met één holistisch, consistent en onwrikbaar beveiligingsbeleid – dat desktops, servers, cloud, mobiele toestellen (laptop en smartphones), containers, Kubernetes en het Internet of Things (IoT) omvat.

Dynamic Isolation

En zelfs mocht een hacker erin slagen in te breken, dan voorkomt Stealth dat data worden gestolen, zodat de inbreuk een klein probleem is – en geen grote krantenkop. Omdat Stealth kan worden geïmplementeerd zonder impact op de bestaande infrastructuur van een organisatie, helpt het bedrijven de kosten en de hinder van “rip and replace” inspanningen te vermijden, zodat ze hun huidige beveiligingstools kunnen blijven gebruiken maar tegelijkertijd hun beveiligingssituatie kunnen versterken.
 
Stealth omvat ook Dynamic Isolation-mogelijkheden die apparaten of gebruikersprofielen snel isoleren bij het eerste teken van inbreuk. Het verkleint eveneens het mogelijke aanvalsgebied door alle communicatie tussen de door Stealth beschermde elementen te versleutelen en deze ook te verbergen voor onbevoegde gebruikers.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This