AkzoNobel verlengt samenwerking met Orange Business Services

9 april 2020

AkzoNobel heeft de samenwerking met Orange Business Services verlengd om haar wereldwijde netwerk- en beveiligingsinfrastructuur te transformeren, het convergeren van IT/OT en het verbeteren van de beveiliging. Dankzij het samenwerkingsverband kan AkzoNobel het innovatiebudget verhogen en zo digitale transformatie stimuleren.
 
Orange levert services als Software-Defined WAN (SD-WAN), LAN, Multisourcing Service Integration (MSI), beveiliging en consultancydiensten om de wereldwijde connectiviteitstransformatie van AkzoNobel te ondersteunen. Ook biedt Orange ondersteuning bij het centraliseren van IT/OT-netwerkactiviteiten. Hierdoor kan AkzoNobel alle bedrijfsonderdelen, van fabriek tot winkel, in alle regio’s verbinden en beheren. Orange zal de diensten en technologieën van meerdere netwerkleveranciers beheren met behulp van een MSI-model. AkzoNobel kan hierdoor het partnerlandschap vereenvoudigen en de totale kosten verlagen.
 
Daarnaast richt Orange een CyberSOC op om de end-to-end beveiliging te controleren voor zowel IT als OT. Ondersteund door Orange Cyberdefense, zullen forensic security, beveiligings- en risicoanalyse worden samengebracht. Orange stelt ook aanvullende beveiligingsprocessen op voor de netwerkinfrastructuur van het bedrijf, onder andere voor gebruikers van roaming en voor derde partijen.
 

Cloudtransformatie

Als onderdeel van de transformatie verhuist AkzoNobel haar applicaties naar de cloud. Hiervoor levert Orange een sterke, veilige connectie van digitale werkplekken naar cloud-gebaseerde applicaties voor alle werknemers wereldwijd.
 
SD-WAN optimaliseert de uitgaven voor het netwerk verder door gebruik te maken van internet, vestigingen directe toegang tot de cloud te bieden en prioriteit te verlenen aan bedrijfskritische applicaties via high-perfomance verbindingen. Orange beheert en integreert ook de communicatie van AkzoNobel om een efficiënte en effectieve transformatie naar Unified Communications (UC) clouddiensten mogelijk te maken.
 
Orange levert ook consultancy diensten voor AkzoNobels data-analyseprogramma’s, waardoor zij het maximale kunnen halen uit hun data. Alle services, rapportagedashboards en adviesopties zijn geïntegreerd in de AkzoNobel-omgeving.
 
“Om efficiënter te werken, wilden we het partnerlandschap van ons IT-ecosysteem vereenvoudigen. We hebben al meer dan vijftien jaar een vruchtvolle samenwerking met Orange als strategische IT-dienstverlener en weten dat we op een succesvolle voortzetting kunnen rekenen. We kijken ernaar uit om samen met Orange te innoveren op het gebied van OT- en data intelligence-diensten om ons bedrijf verder te laten groeien”, zegt Dirk van der Heijden, directeur Global IT Operations bij AkzoNobel.
 
“We hebben een rijke geschiedenis met AkzoNobel in het optimaliseren van haar infrastructuur. We kijken ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten en veilige en innovatieve manieren te vinden om hun groei te ondersteunen. Daarbij kunnen we de data-inzichten gebruiken om innovaties binnen de gehele branch verder te ontwikkelen. We blijven verbinden, beschermen en innoveren om onze klanten te ondersteunen”, zegt Frank Baggermans, Managing Director Benelux bij Orange Business Services.
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This