TrustBuilder brengt TrustBuilder 9.5 op de markt, met extra functionaliteit voor GDPR-conformiteit en microservices

3 april 2020

TrustBuilder brengt een nieuwe versie uit van zijn vlaggenschipapplicatie, TrustBuilder Identity Hub – een schaalbare tool voor het beheer van identiteit en toegang. Een belangrijk nieuw kenmerk in versie 9.5 van TrustBuilder Identity Hub is de eindgebruikersondersteuning voor het verlenen en intrekken van de toestemming om persoonlijke gegevens te delen met on-premise toepassingen.

Het opbouwen van vertrouwen tussen klanten en organisaties wordt steeds belangrijker nu het aantal digitale interacties toeneemt. Klanten delen steeds meer persoonlijke gegevens, waardoor bedrijven de communicatie naar hun klanten kunnen personaliseren. Een goed beheer van deze informatie is wettelijk vastgelegd door regelgeving zoals GDPR, maar biedt tegelijk ook de mogelijkheid voor ondernemingen om een betere relatie op te bouwen met hun klanten. Hoe meer vertrouwen klanten hebben in een bedrijf, hoe groter hun bereidheid wordt om gegevens te delen.

TrustBuilder Identity Hub 9.4 bood al ondersteuning voor GDPR: gebruikers die probeerden in te loggen op een door TrustBuilder Identity Hub beschermde applicatie werden uitgenodigd om hun gegevens te laten registreren en traceren in overeenstemming met GDPR. Versie 9.5 voegt nu ondersteuning toe voor eindgebruikers om hun eigen toestemming te geven of in te trekken voor het delen van persoonlijke gegevens aan alle applicaties, zelfs on-premise webapps.

Een ander nieuw kenmerk van TrustBuilder Identity Hub bestaat uit de extra ondersteuning voor een op microservices gebaseerde architectuur voor de uitwisseling van tokens. In navolging van de nieuwe OAuth 2.0 Token Exchange standaard, delen API’s nu alleen nog ‘need-to-know’ informatie, in tegenstelling tot het versturen van alle informatie. De algemene beveiliging verbetert, zelfs als een van de API’s aangetast wordt. Het toevoegen van deze ondersteuning voor tokenuitwisseling verbetert de hybride rol van TrustBuilder bij het beveiligen van zowel webapplicaties, API’s als de ondersteunende microservice-architectuur te beschermen.

“Het beheer van de toestemming van de gebruiker wordt het steeds meer een standaard selectiecriterium wanneer Europese organisaties voor een IAM-oplossing kiezen”, aldus Frank Hamerlinck, Chief Executive Officer van TrustBuilder Corporation. “Als internationale aanbieder van Identity & Access Management hechten wij veel belang aan het opbouwen en behouden van vertrouwen tussen consumenten en de applicaties van organisaties. We investeren in schaalbare en toekomstgerichte oplossingen voor onze klanten. Een architectuur die op services gebaseerd is, is vitaal bij het beheren van gebruikerstoegang tot geavanceerde, innovatieve toepassingen.”

“Onze aanpak biedt IT-afdelingen vele voordelen,” zegt Alain Fichot, Chief Operating Officer bij TrustBuilder Corporation. “Onze oplossing laat hen toe een groot deel van het GDPR- toestemmingsbeheer en de handhavingslogica ervan weg te halen bij de toepassingen zelf en dat aan TrustBuilder Identity Hub over te laten. Dit centraal beheer betekent voor IT-afdelingen een belangrijke kostenbesparing. Hoe meer klantgerichte toepassingen een bedrijf in beheer heeft, hoe groter de besparing. Bovendien wordt de ondersteuningskost gereduceerd doordat klanten zelf hun profiel en privacy-instellingen kunnen beheren.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This