Veeam: 4 stappen die businesscontinuïteit helpen garanderen wanneer werknemers thuis werken

3 april 2020

Overheden en bedrijven instrueren steeds meer burgers en werknemers om vanuit huis te werken. Om ervoor te zorgen dat de businesscontinuïteit behouden blijft, heeft Veeam Software vier hoofdgebieden geïdentificeerd die bedrijven daarbij kunnen helpen. 

Om bedrijven te helpen productief te blijven, thuiswerkers te ondersteunen en bescherming te bieden tegen cyberaanvallen, focussen IT-afdelingen 24/7/365 op de beschikbaarheid en bescherming van data. En om ervoor te zorgen dat alle systemen zonder onderbrekingen draaiende blijven en toegankelijk zijn voor werknemers die vanuit huis werken, en te garanderen dat vertrouwelijke bedrijfsinformatie beschermd is, doen bedrijven er goed aan de volgende stappen te nemen:
 

Maak data beschikbaar

Om productiviteitsverlies gedurende langere thuiswerkperiodes tot een minimum te beperken, hebben werknemers toegang nodig tot alle bestanden, tools, apps en informatie – net als op kantoor. Omdat de meerderheid van de organisaties een hybrid-cloudinfrastructuur gebruikt, is het belangrijk dat IT-teams Cloud Data Management omarmen. Zo zorgen ze ervoor dat alle data altijd beschikbaar en toegankelijk is voor werknemers, ongeacht de storage-omgeving.                                              
 

Beveilig virtuele kantoren

Nu meer werknemers vanuit huis werken, is het essentieel dat data goed beveiligd is. Data loopt namelijk niet alleen meer risico omdat de beveiligingsuitdaging verandert, maar ook omdat het aanvalsoppervlak voor kwaadwillende activiteiten toeneemt. IT-teams moeten werknemers goed op de hoogte brengen van best practices op het gebied van cybersecurity om zo veel mogelijk te voorkomen dat cybercriminelen toegang krijgen tot een netwerk via phishinglinks. Ook moeten ze ervoor zorgen dat er back-ups worden gemaakt van alle werkplekken om endpoints te beveiligen, en dat er overal up-to-date antivirussoftware is geïnstalleerd.
 

Maak regelmatig back-ups

Regelmatig back-ups maken is een cruciale factor die ervoor zorgt dat de data die werknemers maken, wordt opgeslagen en beheerd op de ‘normale’, veerkrachtige manier – ongeacht waar de werknemers werken. Dit alles begint met een backup and disaster recovery-plan voor businesscontinuïteit dat regelmatig wordt getest en geïmplementeerd. CIO’s moeten zich bijvoorbeeld voorbereiden op de potentiële effecten van volledige afdelingen die gebruikmaken van een specifiek VPN.
 

Omarm automatisering

Het automatiseren van essentiële businesscontinuïteitsprocedures zou voor elke CIO een optie moeten zijn. Met name wanneer IT-teams vollopen met het bieden van desk-side support, monitoren van de netwerkcapaciteit en verbeteren van de cybersecurity ter ondersteuning van het thuiswerken. Of het nu gaat om het uitvoeren van back-ups of het monitoren van het netwerk op mogelijke kwetsbaarheden en bedreigingen, automatisering biedt uitkomst voor IT-teams die te maken krijgen met nieuwe, ongekende uitdagingen.
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This