Integrator IBGraf zet ambities kracht bij met acquisitie van Plug and Go Info en Account IT

30 maart 2020

De IBGraf-groep, gespecialiseerd in de integratie van (vooral boekhoudkundige en commerciële) managementoplossingen bij kmo’s en accountancykantoren, kondigt de acquisitie aan van twee integratoren: het Belgische Plug and Go Info en het Luxemburgse Account IT. Op die manier verstevigt de groep zijn positie in die nationale markten, stelt het voortaan 45 mensen tewerk en vergroot het zijn geconsolideerde omzet tot 5,5 miljoen euro.

Managementsoftware als gemeenschappelijk DNA

IBGraf is al veertig jaar actief als integrator in de managementinformatica. Vanuit kantoren in België (Luik en Waver) en Luxemburg (Windhof), begeleidt het bedrijf kleine en middelgrote ondernemingen en accountancykantoren dagelijks bij de analyse van hun noden en bij de implementatie en begeleiding van hun projecten. Vandaag

Matthieu Moor en Bruno Roloux.

gaat IBGraf een alliantie aan met Plug and Go Info, een Waalse integrator die sinds zijn oprichting in 2012 hard is gegroeid, en Account IT, al sinds 2002 een belangrijke speler op de Luxemburgse markt.
 
Deze acquisitie komt op een moment waarop de wereld van de managementinformatica in volle transformatie is. Zo zijn er de evolutie van het licentiemodel naar een Software as a Service-model, de war on talent en de nieuwe verwachtingen (op het vlak van mobiliteit, connectiviteit, smart solutions, smart services, …) van de generaties Y en Z, die momenteel bijna de helft van de managementfuncties bekleden. Al deze elementen versterken het belang van een strategische alliantie die IBGraf’s positionering als integrator en zijn aanpak van de (technische en menselijke) begeleiding verstevigt. Uit deze evolutie blijkt ook de wens van de groep om te groeien door creatie, alliantie en innovatie en zo te beantwoorden aan de huidige en toekomstige digitaliseringsnoden van Belgische en Luxemburgse bedrijven.
 

Wisselwerking en continuïteit

Deze acquisitie betekent niet dat IBGraf zijn stijl gaat opleggen. Elk bedrijf behoudt zijn naam, DNA en bedrijfscultuur. Plug and Go Info en Account IT behouden hun onafhankelijkheid maar profiteren wel van wisselwerkingen op het vlak van organisatie, middelen en strategie. De medewerkers en de directie zullen opereren in perfecte synergie met de teams van IBGraf om een kwaliteitsservice te bieden en nieuwe competenties te verwerven dankzij de vele domeinen waar IBGraf in actief is (opleiding, support, begeleiding, techniek, ontwikkeling, …). Dezelfde aanpak dus als voor de zusterbedrijven Webcom2you, gespecialiseerd in digitale marketing (websites, social media, e-mailings, enz.) en Rcarré, dat IT-oplossingen en diensten aanbiedt (cloud, hosting, security, VoiP-telefonie enz).
 
Matthieu Moor, medebestuurder van IBGraf: “Ik ben erg fier op deze strategische en menselijke alliantie. Die past perfect binnen onze visie om een participatief, wendbaar en innovatief bedrijf te zijn waar de mensen – inclusief onze klanten – het fundament zijn van elke informaticaproject.” Bruno Roloux, medebestuurder van IBGraf onderstreept dat “dit een fantastische opportuniteit is om ervaring op het vlak van begeleiding en HR te delen met de collega’s en klanten van Plug and Go Info et Account IT.
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This