Belgische scale-up CRANIUM zet in op data, privacy en security in de digitale wereld

27 maart 2020

De Belgische scale-up CRANIUM is een internationale consultancy organisatie gespecialiseerd in privacy, security en datamanagement. Het multidisciplinaire team helpt bedrijven hun (persoonlijke) data te beheren, beschermen en beveiligen tegen inbreuken en cyberaanvallen. Bovendien staan ze klanten bij in de naleving van diverse privacywetgevingen. Dankzij een breed gamma aan oplossingen en een holistische benadering van data dragen ze bij aan een (cyber)veiligere wereld en zetten ze in op het verbeteren van bedrijfsprestaties. 

De globale digitale transformatie heeft een enorme impact op elke industrie en elk bedrijf van eender welke grootte. De manier van werken is onderhevig aan stevige veranderingen en er is een wildgroei aan data, zowel in volume als snelheid. De digitale wereld zorgt eveneens vaker voor slachtoffers van cyberaanvallen of gevallen van data-inbreuken. Daarnaast evolueren de wetgevingen rond privacy en databeheer zoals de GDPR continu en dus moet men up to date blijven met de vereisten om hieraan te (blijven) voldoen. Evoluties die grondige gevolgen kunnen hebben zoals bedrijfsdiscontinuïteit, bezorgde of boze klanten en stevige reputatie- of financiële schade in het geval van het gebrekkig omgaan met data. 

De Belgische scale-up CRANIUM zet een multidisciplinair team van experten op vlak van IT, legal en business in om tegemoet te komen aan de uitdagingen rond privacy, security en databeheer. Aan de hand van geïntegreerde oplossingen gaan ze de bewustwording rond data bij bedrijven verhogen en helpen ze hun gegevens beter te structureren. Zo worden veiligheids- en privacyrisico’s teruggedrongen en blijven bedrijven voldoen aan de diverse wetgevingen. 

Holistische benadering van data 

De aanpak van CRANIUM is gebaseerd op drie pijlers: privacy, security en databeheer. Alex Van Cauwenbergh, CEO van CRANIUM licht toe: “In de digitale wereld zijn privacy, security en databeheer sterk verweven en de mens speelt hierin een centrale rol. Net die verwevenheid zorgt ervoor dat we data op een holistische manier benaderen en dat vertaalt zich in de oplossingen die we aan onze klanten aanbieden.” 

Op basis van de risico’s, middelen en prioriteiten van de klant kunnen bedrijven van elk type bij CRANIUM terecht voor een uitvoerige lijst van diensten. “We treden op als consultant om de situatie van bedrijven grondig te analyseren en te verbeteren waar nodig. We verhogen hun bewustzijn rond data, privacy en security onder andere door trainingen en simulaties en kunnen ook als projectmanager onze oplossingen helpen integreren. Bovendien verzorgen we ook staffing services, zoals het opleiden van een data protection officer (DPO) bijvoorbeeld.”

Zorg dragen voor privacy 

CRANIUM werd in 2016 opgericht en telt 52 werknemers in de vorm van juristen, datascientists, economen en generalisten. Met die diverse achtergronden willen ze een brug slaan tussen de verschillende bedrijfsdepartementen. Vanuit het kantoor in Zaventem werden ondertussen in binnen- en buitenland meer dan 600 projecten voor ongeveer 400 klanten uitgevoerd waaronder De Vlaamse Overheid, AXA en Mediamarkt. CRANIUM richt zich op diverse doelgroepen waaronder de publieke sector, financiële instellingen, industriële spelers, onderzoeksbedrijven maar ook retail of telecom.

Alex Van Cauwenbergh licht de ambitieuze visie toe: “Wij geloven in een wereld waarin elke organisatie op een betrouwbare manier zorg draagt voor de privacy van mensen en hun gegevens. Onze expertise kan dan ook ingezet worden in alle soorten bedrijven, van KMO tot multinational.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This