Omzet ABBYY in 2019 met 23% gestegen in Benelux

27 maart 2020

Digital Intelligence-specialist ABBYY zag in het boekjaar 2019 zijn wereldwijde omzet opnieuw met dubbele cijfers stijgen. In de Benelux ging de omzet zelfs met circa 23 procent de hoogte in. Die groei werd vooral gerealiseerd door de omzet uit RPA-integraties en strategische partnerships. Een andere succesfactor was de uitbreiding van het productportfolio na de overname van TimelinePI, nu ABBYY Timeline, het enige end-to-end Process Intelligence-platform.  

ABBYY zag in het boekjaar 2019 een sterke omzetgroei voor zijn oplossingen binnen de markt voor Robotic Process Automation (RPA). De totale jaaromzet vanuit RPA-partnerships, integraties en de verkoop van licenties aan fabrikanten steeg met 210 procent. ABBYY heeft momenteel meer dan vijftig RPA-partners, waaronder UiPath, Blue Prism, NICE, Robiquity en Sprint Reply, waarbij verschillende partnerships vaak voor meer klantadoptie zorgen.

ABBYY versterkte in augustus 2019 zijn toen al complete Digital Intelligence-portfolio door de overname van TimelinePI. Met dit nieuwe aanbod kunnen klanten van ABBYY zowel Process Intelligence als Content Intelligence inzetten om een compleet en accuraat beeld van hun bedrijfsprocessen te krijgen, evenals van de content die deze processen aandrijft. Overige productinnovaties die bijdroegen aan het succes waren uitbreidingen op FlexiCapture, FineReader Server en de nieuwe Mobile Capture-oplossingen. 

Topjaar voor Benelux  

De Benelux hoorde in 2019 bij de best presterende regio’s van Europa. Maxime Vermeir, Head of Customer Innovation bij ABBYY, legt uit hoe dat komt: “Dit is het resultaat van de inspanningen die we de voorbije jaren hebben geleverd om ons partnernetwerk stevig uit te bouwen, en samen met die partners de nodige kennis te verzamelen om de juiste oplossingen te kunnen ontwikkelen voor bedrijven in de logistiek, de financiële sector en de consultancywereld. Ik denk dat we ook mooi inspelen op een trend in de automatisatiemarkt waarbij steeds meer klanten zich toeleggen op de complexere processen in hun organisatie, waardoor de nood aan Digital Intelligence heel duidelijk wordt. Voor deze bedrijven is ABBYY, door de combinatie van onze innovatieve aanpak met onze proven track record in deze materie, een aantrekkelijke partner.” 

ABBYY bleef in 2019 wereldwijd een sterke vraag ondervinden voor zijn Digital Intelligence-oplossingen, met klanten als de wereldwijde leverancier en distributeur van medische artikelen Medline, infrastructuurleverancier Costain, een van de grootste pharmabedrijven ter wereld en andere wereldwijde ondernemingen. ABBYY versterkte ook strategische partnerships en integraties met bekende adviesbureaus, zoals BDO in de Benelux. Op dit moment gebruikt een derde van de Fortune 500-bedrijven een of meer ABBYY-oplossingen.  

Tijdig slimme beslissingen maken

“Onze voornaamste doelstelling is aan onze klanten de Digital Intelligence-oplossingen bieden die bedrijfsprocessen kunnen transformeren en de digitale transformatie versnellen”, zegt Ulf Persson, de CEO van ABBYY. “Wij zijn trots op het groeiende aantal toonaangevende bedrijven dat vertrouwen heeft in onze oplossingen. Wij kijken ernaar uit om ook in de toekomst innovaties te blijven creëren die een positieve impact hebben op de bedrijfsresultaten van onze klanten.”

Tot slot voegt Persson eraan toe: “Nu bedrijven en individuen verregaande maatregelen aan het nemen zijn om de verspreiding van het Covid-10-virus tegen te gaan, moeten we ons aanpassen aan een nieuwe manier van werken. Tegelijk blijft het uitermate belangrijk om onze klanten te helpen om hun business draaiende te houden en de productiviteit te handhaven. We benadrukken dat onze tech support, accountmanagers en alle andere medewerkers nog altijd in staat zijn om onze klanten de nodige ondersteuning te leveren. Bovendien is het op dit moment nog meer dan ooit belangrijk dat bedrijven tijdig slimme beslissingen kunnen maken. Onze teams stellen alles in het werk om organisaties te voorzien van de technologie die ze nodig hebben om resultaten te boeken en hun klanten te helpen.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This