BIMlink lanceert 3D-viewer voor bekijken van BIM-modellen in browser

25 maart 2020

BIMlink heeft een 3D-viewer ontwikkeld waarmee BIM-modellen vanuit de online gebouwdatabase in een browser kunnen worden bekeken. De viewer is in eigen beheer ontwikkeld en is volledig geïntegreerd in de webapplicatie. Door objecten te streamen zijn zelfs de grootste en zwaarste modellen eenvoudig en snel in 3D te bekijken. Eind april wordt de functionaliteit van de nieuwe viewer voor alle klanten beschikbaar in de module 3D-objecten van BIMlink.

Een gebouw bestaat uit duizenden elementen, met ieder tientallen unieke eigenschappen in de vorm van parameters. Een BIM-model van een gebouw bevat dus een schat aan informatie. Voor veel bedrijven kan het echter een uitdaging zijn om al die data overzichtelijk te ontsluiten. Dit kan in het online platform van BIMlink en hiervoor is nu dus ook een nieuwe 3D-viewer ontwikkeld.

Het gebouwdossier van BIMlink verzamelt alle gebouwelementen uit de BIM-modellen die klanten opslaan in de centrale database van het Nederlandse bedrijf. Zo hebben gebruikers en projectpartners steeds toegang tot de meest actuele informatie over het gebouw en kunnen ze in realtime wijzingen aanbrengen. De module 3D-objecten is nieuw en biedt eenvoudiger online inzage in alle objecten van een gebouw. Al hun eigenschappen zijn zo vervolgens eenvoudig online te bewaren en raadplegen.

3D-viewer

Gebruikers van het gebouwdossier van BIMlink konden bij het raadplegen van de objecten tot op heden kiezen voor weergaves in lijsten of in 2D-plattegronden. Met de nieuwe viewer kunnen ze een BIM-model nu dus ook in 3D in alle browsers bekijken. De objecten worden gestreamd naar de 3D-viewer zodat zelfs de grootste en zwaarste BIM-modellen eenvoudig en snel te bekijken zijn. Gebruikers kunnen uitsneden maken per gebouw, verdieping of categorie. Aan ieder object zijn documenten of communicatie-items gekoppeld die direct kunnen worden geraadpleegd.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This