Specialist in cloud native en container technologie opent Europees kantoor

25 maart 2020

Het Amerikaanse Diamanti Inc. heeft een kantoor in gebruik genomen aan de Amsterdamse Zuidas (Strawinskylaan 4117). Gelijktijdig heeft het high-tech bedrijf Erikjan Franssen aangesteld als Vice President EMEA. Voorheen was hij in soortgelijke internationale managementfuncties werkzaam bij Micro Focus en daarvoor bij de softwaredivisie van HPE. Vanuit het Amsterdamse kantoor wil Diamanti voortbouwen op het succesvolle project uitgevoerd voor de Italiaanse grootbank Intesa Sanpaolo.Bij die bankorganisatie is in 2018 een digitaal transformatietraject van start gegaan met als doel 3.000 verouderde applicaties onder een monolitische architectuur om te zetten naar een moderne, veilige microservices architectuur, gebaseerd op ’open source’ Kubernetes-containertechnologie, draaiende op servers onder Red Hat OpenShift.

Recent onderzoek van SumoLogic toont aan dat Europese IT-organisaties in de pas lopen met de rest van de wereld als het gaat om de acceptatie van Kubernetes, maar dat het uitrollen van deze op ’open source’ technologie gebaseerde applicaties een stuk complexer is vanwege de privacy-richtlijnen en regelgeving rondom datagebruik. Veel bedrijven willen Kubernetes ook in hun on-premise omgeving toepassen met alle binnen de organisaties geldende eisen ten aanzien van beveiliging en beschikbaarheid. 

Het belasten van een IT-infrastructuur met een cloud native en duurzame operationele werklast stelt IT-afdelingen voor uitdagingen. De relatie met de infrastructurele laag (netwerk en storage) maakt de invoering op grote schaal van in containers verpakte software heel complex, zowel vanuit managementperspectief als vanuit beveiligingsoverwegingen. De complexiteit neemt toe, nu bedrijven Kubernetes-technologie uitproberen in hun voornamelijk gevirtualiseerde server-landschap. Vanwege de virtuele ’overhead’ dreigen applicaties traag te worden; een onwenselijke consequentie in onze real-time samenleving.

Diamanti levert het enige, doelgericht gebouwde Kubernetesplatform, compleet met geïntegreerde processorcapaciteit, netwerk- en storagevoorziening, gecombineerd met een gepatenteerde I/O versnellingstechnologie. Dit platform stelt bedrijven in staat het adoptieproces van Kubernetes te versnellen en gelijktijdig garanties af te geven als het gaat om de prestaties en de beveiliging van in productie genomen applicaties. Diamanti levert een pasklare oplossing waarmee zich binnen 15 minuten een containerwerklast laat verspreiden, terwijl de gebruiker technische ondersteuning kan ontvangen voor de gehele stack, inclusief de infrastructuur en alle software. Daarnaast levert Diamanti garanties voor prestatieverbetering voor een reeks verschillende toepassingen, zoals voor databases (SQL/NoSQL), real-time analytische applicaties (o.a. Elastics en Splunk), streamingplatforms (o.a. Kafka), AI-machine learning en 5G/Edge- computing. 

      

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This