Hydro66 en maincubes gaan partnerschap aan voor Europese dekking

13 maart 2020

Hydro66 gaat een nieuw partnerschap aan met maincubes, een datacenter operator met locaties in Duitsland en Nederland. Hydro66 levert diensten op het vlak van colocatie met zeer lage CO2-emissie en cloud-infrastructuur en maincubes is een datacenter operator voor colocatie met faciliteiten in Frankfurt en Amsterdam. De partijen zijn deze samenwerking aangegaan om gezamenlijk een moderne architectuur te kunnen leveren aan ondernemingen. 

Deze gecombineerde aanpak zal zakelijke klanten ertoe in staat stellen hun applicaties en gegevens te optimaliseren op het gebied van latency-gevoeligheid. Apps of data die een dichte nabijheid van de infrastructuur vereisen, kunnen gehost worden in Frankfurt of Amsterdam, en de rest kan gehost worden op de locatie van Hydro66 in Boden, waar de kosten laag zijn. Voor klanten betekent dit een betere algehele prijsstelling en beide bedrijven profiteren van een concurrentievoordeel.

David Rowe, de CEO van H66, vertelt, “maincubes en Hydro66 vormen een ideaal team om te voorzien in de behoeften op het vlak van hyperlocal- en hyperscale-vereisten. Daarnaast willen klanten oplossingen voor uitdagingen ten aanzien van dataschaling en milieuverantwoordelijkheden. maincubes zet de toon op het gebied van low latency high performing-faciliteiten in Frankfurt en beschikt daarnaast over een nieuwe CO2-neutrale faciliteit (FRA02) in Frankfurt en een faciliteit in Amsterdam. Hydro66 zet de standaard voor hyperscale-faciliteiten met ultralage CO2-emissie. En dit alles onder de bescherming van EU-datasoevereiniteit.”

Oliver Menzel, CEO van maincubes, zegt hierover: “We weten van onze klanten in Duitsland al dat de eisen die zij stellen aan de volgende golf applicaties vele malen groter zal zijn dan de huidige, mede door de opkomst van Artificial Intelligence/ Machine Learning en de digitalisering van industrieën. Binnen de sectoren automotive en IoT zien we bijvoorbeeld een toenemende vraag naar superefficiënte, kostenbesparende Low Latency Computing. Als we dit combineren met hyperscale HPC-workloads en opslag conform de hoogste normen voor milieubescherming en met gewaarborgde datasoevereiniteit, is dit precies waarom we uitzien naar de samenwerking met H66, zodat we voorop kunnen lopen bij de volgende innovatiegolf in de sector.”

 

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This