Schneider Electric en Cisco lanceren nieuwe HyperFLex Edge-oplossing

13 maart 2020

Schneider Electric heeft samen met Cisco een nieuwe oplossing voor edge computing onthuld, waarbij HyperFlex Edge geconvergeerde infrastructuur (HCI) van Cisco wordt geïntegreerd in het 6U-wandgemonteerde EcoStruxure Micro Data Center. Zo kunnen de veerkrachtige, veilige en gelokaliseerde computermogelijkheden dichter komen te liggen bij de plaats waar de gegevens worden gecreëerd, verwerkt en opgeslagen. HyperFlex is een complete en uitgewerkte HCI-oplossing die is gebaseerd op het Cisco UCS-platform en waarmee klanten de kracht en eenvoud van HCI kunnen uitbreiden van datacenters naar kritieke IT-systemen in een Edge-netwerk.  

De volgende evolutie binnen het Cisco HyperFlex-productgamma wordt EcoStruxure Ready en volledig compatibel met de allernieuwste en bekroonde DCIM-software (Data Center Infrastructure Management) EcoStruxure IT van Schneider Electric. Daardoor sluit ze aan bij de edge computing-uitdagingen op het vlak van connectiviteit, implementatiesnelheid en ruimtebeperkingen, en dit met een vereenvoudigde installatie op afgelegen en verspreide locaties, inclusief retail-, productie-, automotive- en Telco-omgevingen.  

Edge computing stelt klanten voor een aantal nieuwe uitdagingen, waaronder een groter aantal gedistribueerde systemen die worden ingezet in omgevingen die niet geoptimaliseerd zijn voor IT en die vaak onbemand zijn. Daardoor worden er nieuwe fysieke en cyberbeveiligingsvereisten aan de oplossing gesteld.

Toepassingen binnen edge computing

“Cisco en Schneider Electric zijn al meer dan 15 jaar Alliance Partners,” vertelde Rob McKernan, Senior Vice President, Secure Power Europe. “Als onderdeel van die samenwerking blijven we innoveren en verder bouwen op de integratiemogelijkheden tussen onze bedrijven. Dit helpt partners om de allerbeste, vooraf geïntegreerde systemen af te leveren in de wetenschap dat de oplossing zal werken zoals verwacht en gepland, en dit vanaf de eerste minuut dat ze operationeel is. In een Edge-omgeving is betrouwbaarheid van essentieel belang en dankzij de interoperabiliteit tussen EcoStruxure en Cisco Intersight kunnen partners meerdere Edge-sites beheren voor hun klanten en ondertussen nieuwe service-inkomsten genereren.”  

EcoStruxure Micro Data Center van Schneider Electric komt tegemoet aan de vraag van producenten, leveranciers en systeemintegratoren naar gestandaardiseerde, vooraf geteste en vooraf geïntegreerde IT-systemen die de time-to-market en de bouwcomplexiteit voor IT-professionals beperken. Met een grotere interoperabiliteit tussen de IT- en de fysieke infrastructuur kunnen klanten hun oplossing specificeren met behulp van componenten van verschillende verkopers, en dit met de geruststellende gedachte dat deze zal werken zoals verwacht vanaf het moment dat ze wordt geïmplementeerd.  

De 6U-wandgemonteerde oplossing van Schneider Electric werd ontworpen voor edge computing waarbij ruimte een prioriteit en betrouwbaarheid een must is. Deze oplossing zorgt ervoor dat grote, zware Edge-servers, netwerkvoorzieningen en UPS veilig tegen een wand gemonteerd kunnen worden. Ze neemt geen vloerruimte in en is 60 procent minder omvangrijk dan een traditionele wandbehuizing. De gecertificeerde schokbestendige packaging van Cisco stelt kanaalpartners en systeemintegratoren ook in staat om IT vooraf te installeren voor snelle en gestandaardiseerde implementaties, met veilige en stevige opties die perfect zijn voor licht industriële omgevingen. 

 

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This