Unisys kondigt beschikbaarheid aan van Unisys TrustCheck Software as a Service Platform

13 maart 2020

Unisys Corporationheeft aangekondigd dat het nieuwe Unisys Trustcheck Software as a Service (SaaS) Platform per direct verkrijgbaar is. Het platform helpt ondernemingen om de potentiële financiële impact van cyberrisico’s snel en gemakkelijk te beoordelen.

Het nauwkeurig beoordelen en het nemen van beslissingen op basis van de cybersecurity risico’s van een organisatie kan lastig zijn. Een deel van de uitdaging bestaat uit het communiceren van de cybersecurity risico’s in termen die bestuursleden en het management begrijpen. TrustCheck gaat die uitdaging aan.

TrustCheck is een unieke oplossing voor cyber risk management, die een vernieuwende en effectieve methode biedt om de financiële blootstelling aan cybergevaren te evalueren en begrijpen. De nieuwe, altijd beschikbare, op SaaS gebaseerde versie van TrustCheck biedt constant toegang tot een webportaal met risicoprofielresultaten en verliesprognoses die een automatische update krijgen wanneer bedreigingen, sectorrisico’s en trends doorheen het jaar veranderen. Dit geeft leiders onafgebroken inzicht in de risicohouding van hun organisatie langs een gemakkelijk te begrijpen en effectief grafisch format, om het even wanneer ze dit nodig hebben.

TrustCheck maakt gebruik van X-Analytics, de geavanceerde applicatie voor de financiële analyse van cyberrisico’s waarop leiders uit de wereldwijde verzekeringssector vertrouwen om miljarden dollars voor cyberrisico’s te waarborgen. Zo brengt TrustCheck de rigoreuze praktijken van de globale verzekeringssector naar het risicobeheer van ondernemingen.

Bovendien hebben klanten dankzij de nieuwe “Scenario Lab”-module van TrustCheck de mogelijkheid om configureerbare risicoscenario’s te draaien, te verfijnen en de verschillen te vergelijken met hun bestaande basisprofielen. Hiermee kunnen ze de maximale voordelen van een groot aantal potentiële investeringen voor risicovermindering beoordelen. Scenario Lab stelt de organisatie in staat om met behulp van analytics weloverwogen beslissingen te nemen – beslissingen die het grootste potentieel voor risicovermindering en de reductie van financieel verlies op elkaar afstemmen.

“In tegenstelling tot klassieke oplossingen voor risicobeoordeling die een statisch beeld van cyberrisico’s op een specifiek tijdstip bieden, wordt TrustCheck nu geleverd als een SaaS-model. Op die manier krijgen klanten toegang tot een gemakkelijk te gebruiken portaal om continu kritisch inzicht te krijgen in het veranderende risicolandschap en de marktomstandigheden”, zegt Chris Kloes, vice-president van Unisys Security Solutions. “TrustCheck geeft hun vervolgens de zakelijke risicodata waarmee ze eenvoudig over cyberrisico’s kunnen communiceren om tot betere beslissingen over investeringen te komen.”

TrustCheck wordt geleverd met sectorspecifieke marktmodellen en data op maat van de behoeften van financiële instellingen, zorgverleners, transportbedrijven, overheidsagentschappen en andere organisaties.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This