LANCOM Systems stelt Vice President Cloud aan

12 maart 2020

De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems heeft Stefan Schäfer aangenomen als Vice President Cloud. In deze nieuw gecreëerde functie is de 53-jarige verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van oplossingen voor Cloud-gemanagede netwerken en Software-defined Networking op basis van de LANCOM Management Cloud (LMC). Tot voor kort was hij bij de telecommunicatieleverancier Huawei verantwoordelijk voor de marketing van cloud-oplossingen in Duitsland.

Schäfer is afgestudeerd in computerwetenschappen en kijkt terug op meer dan 25 jaar ervaring in verschillende functies in de ICT-industrie. In zijn vorige baan was hij vijf jaar lang verantwoordelijk voor de marketing

Stefan Schäfer van LANCOM Systems

van cloud-oplossingen bij Huawei. Eerder werkte hij voor Deutsche Telekom in verschillende leidinggevende functies op het gebied van cloud-diensten en mobiele telefonie in Duitsland en daarbuiten.
 
In zijn nieuwe rol is Schäfer verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling van de LANCOM Management Cloud. Deze vormt de basis voor het LANCOM-assortiment van oplossingen voor Cloud-gemanagede netwerken en het enterprise-gerelateerde SD-WAN-portfolio. De LMC maakt geautomatiseerde configuratie en beheer van alle WAN-, LAN-, WLAN- en firewall-componenten mogelijk. Schäfer rapporteert rechtstreeks aan Christian Schallenberg, CTO en lid van het managementteam van LANCOM.
 
“Met Stefan Schäfer hebben we een bewezen expert voor cloud-diensten en bedrijfsoplossingen aan ons weten te binden”, zegt Christian Schallenberg. “Op deze manier geven we onze cloud- en SD-WAN-strategie een belangrijke impuls.”
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This