CompTIA lanceert tool om opkomende technologieën te beoordelen

11 maart 2020

CompTIA, een brancheorganisatie voor de IT-sector, lanceert de Emerging Technology Innovation Assessment Tool: een gratis hulpmiddel dat bedrijven helpt te bepalen op welke fronten zij klaar zijn om te innoveren. Daarnaast biedt de tool informatie over de stappen die een organisatie moet zetten om haar activiteiten uit te breiden. De tool is ontwikkeld door de CompTIA Emerging Technology Community.  

“Het enthousiasme over nieuwe technologie wordt vaak getemperd door onzekerheid of een organisatie erin slaagt deze technologie goed te ondersteunen”, zegt Michael Haines, Director of Partner Incentive Strategy and Program Design bij Microsoft en voorzitter van de CompTIA Emerging Technology Community. “De tool die we nu hebben ontwikkeld, biedt beslissers de informatie die ze nodig hebben om te bepalen in welke mate hun organisatie klaar is om te profiteren van innovaties.” 
 
De Emerging Technology Innovation Assessment Tool vraagt organisaties om zichzelf op drie punten te beoordelen. 
  1. Heeft de organisatie een bedrijfscultuur die innovatief is en gebaseerd op investeringen, commitment van het management en samenwerking tussen medewerkers? 
  2. Is er sprake van een organisatorische infrastructuur voor wat betreft strategie, visie, alignment, adoptie en communicatie om het invoeren van innovaties te ondersteunen? 
  3. Hebben de medewerkers binnen hun dagelijkse werkzaamheden de ruimte om nieuwe werkwijzen te gebruiken en nieuwe resultaten te behalen?  
Een bedrijf scoort op elk van deze categorieën tussen de nul en vijftien punten, en bepaalt daarmee de geschiktheid om te innoveren. De tool biedt ook sterktes, zwaktes en aanbevelingen voor vervolgstappen. Die zijn te vinden in de synopsis die elk bedrijf na het afronden van de assessment ontvangt.  
 
Recent onderzoek van CompTIA wees uit dat een meerderheid van de managers (54 procent) positief denkt over opkomende technologieën. 21 procent is enthousiast én ongerust. Budgettaire beperkingen, het beperken van risico’s, het ontbreken van een duidelijke businesscase en onduidelijkheid over de beschikbare opties zijn de belangrijkste factoren waarom een organisatie het voor wat innovatie betreft, rustig aan doet.  
 
“Onduidelijkheid en onzekerheid onder gebruikers zijn begrijpelijk als we kijken naar de enorme snelheid van innovatie, en naar de breedte van technologische opties”, zegt Maddy Martin, Head of Growth and Education bij Smith.ai en vicevoorzitter van de CompTIA Emerging Technology Community. “Wij denken dat deze innovatie-assessmenttool enige helderheid kan brengen in de discussie bij bedrijven over opkomende technologieën.” 
 
De CompTIA Emerging Technology Innovation Assessment Tool is beschikbaar op https://surveys.comptia.org/s3/Emerging-Tech-Assessment-Grid. 
 
De Emerging Technology Community van CompTIA benut de collectieve kennis en expertise van alle leden om bedrijven te helpen hun weg te vinden binnen het complexe gebied van opkomende technologieën. De community identificeert de meest impactvolle technologieën en hoe deze in de business het best benut kunnen worden. Meer informatie is te vinden op www.comptia.org/membership/communities-and-councils/emerging-technology-community. 
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This