ServiceNow introduceert Now Intelligence

12 maart 2020

ServiceNow introduceert de Now Platform Orlando release, inclusief Now Intelligence, een aantal nieuwe AI- en analytics-mogelijkheden. Met Now Intelligence biedt ServiceNow bedrijven nieuwe inzichten die werknemers slimmer en sneller laten werken, zakelijke beslissingen stroomlijnen en een hoger niveau van productiviteit mogelijk maken.

Wereldwijd richten bedrijven zich op het bieden van geweldige klant- en werknemerservaringen. En achter elke goede ervaring gaat een goede workflow schuil. ServiceNow maakt dat mogelijk. Now Intelligence is onderdeel van het Now Platform en versterkt de positie van ServiceNow als pionier die praktische en doelgerichte AI en analytics voor het bedrijfsleven biedt. Now Intelligence stelt medewerkers in staat om snel en eenvoudig beslissingen te nemen, problemen op te lossen, antwoorden te vinden en taken te automatiseren. Hiermee maken ze hun werk eenvoudig en simpel.
 
ServiceNow is een strategische digitale transformatiepartner van de grootste bedrijven wereldwijd, waaronder ongeveer 80% van de Fortune 500. Deze bedrijven gebruiken het Now Platform als hun “platform der platformen” om werk te stroomlijnen door het integreren van silo’s, legacy-systemen en het digitaliseren van complexe workflows en processen binnen de organisatie. Adobe, Deloitte, Equinix, Red Hat, Nutanix, UnitedLex, whyaye, Acorio, Autotestpro en Highmetric zijn voorbeelden van bedrijven die gebruikmaken van het Now Platform om hun digitale transformatie te versterken.
 
“Mensen moeten hun werk kunnen doen zoals ze dat zelf willen, en niet zoals hen tegenwoordig door de meeste software wordt voorgeschreven,” zegt Chirantan “CJ” Desai, chief product officer van ServiceNow. “De Orlando release biedt krachtige, nieuwe AI- en analytics-mogelijkheden waarmee mensen sneller en slimmer kunnen werken. Deze toegevoegde intelligence gaat werknemers helpen om betere beslissingen te kunnen nemen, gebaseerd op inzichten en aanbevelingen. Zo kunnen issues beter voorspeld en opgelost worden voordat ze tot daadwerkelijke problemen leiden bij klanten of binnen de organisatie. Now Intelligence als onderdeel van het Now Platform is een slimmere manier om workflows in te richten, en biedt daardoor betere ervaringen en een hogere productiviteit.”
 
Met de Orlando release gaat ServiceNow verder met het bieden van consumentachtige mobiele ervaringen in het bedrijfsleven. En met Now Intelligence, biedt het Now Platform geweldige ervaringen die:
 
 • Mensen helpen hun werk slimmer en sneller te doen door het automatisch aanbieden van contextbewuste aanbevelingen, voorspellingen en inzichten op basis waarvan teams direct kunnen handelen.
 • Betere self-service-ervaringen bieden met intelligente, “always-on” virtuele agents via elk kanaal, zodat klanten en werknemers snel krijgen wat ze nodig hebben en actie kunnen ondernemen.
 • Issues beter kunnen voorspellen en automatiseren met virtuele agents die volledig onderdeel zijn van het Now Platform. Klanten en werknemers kunnen nu zelf workflows met dynamische conversaties initiëren die altijd en overal resultaat leveren door verzoeken tot snelle actie te automatiseren.
 • Betere beslissingen mogelijk maken door transparantie en afstemming op alle niveaus in de organisatie te stimuleren en teams en proceseigenaren te voorzien van bruikbaar inzicht in realtime patronen en trends zodat ze doordachte beslissingen kunnen nemen en snel punten van verbetering kunnen identificeren.
De Now Platform Orlando release biedt analytics, intelligence en verbeteringen van de mobiele oplossingen voor de IT, Employee en Customer Workflows. Belangrijkste innovaties in de Orlando release zijn onder meer:
 

Analytics-oplossingen

 • Cloud Insights helpt IT-teams bij het optimaliseren van de kosten voor cloud assets door slimme aanbevelingen te doen voor het beheren van het verbruik tijdens kantooruren, het kiezen van de juiste bronnen en het afdwingen van beleid ten aanzien van verbruik.
 • Advanced Risk Assessments maakt het eenvoudig voor eerstelijnsmedewerkers om verschillende risico’s in hun dagelijkse werk te beoordelen, zodat de tweede lijn doeltreffende veranderingen kan doorvoeren aangezien zij de operationele en overige risico’s binnen het bedrijf analyseren en beheren.
 • Software Exposure Assessment stelt security- en IT-teams in staat de potentiële impact van zero-day kwetsbaarheden te minimaliseren door snel kwetsbare software en verwante devices en servers te identificeren, en gelijk veranderingen door te voeren via standaard IT-workflows.

Intelligence-oplossingen

 • Agent Affinity for Work Assignment stelt customer service teams in staat om werk toe te wijzen aan de meest geschikte agent door gebruik te maken van intelligente context om de klanttevredenheid te verbeteren. Dit kan betrekking hebben op het toewijzen van een specifiek team dat altijd een bepaalde klant bedient, agents die de klant eerder geholpen hebben, of agents die ervaring hebben met verwante taken.
 • Virtual Agent with Natural Language Understanding bouwt voort op innovaties die eerder werden onthuld in de Madrid en New York releases, waardoor het makkelijker wordt om NLU-modellen te creëren en behouden.
 • CI/CD ondersteunt het gebruik van standaard DevOps tools voor schaalbare development op het platform met team development, waaronder betere samenwerking tussen developers door selectieve commits en conflictvermijding, en vereenvoudigde implementatieprocessen voor snellere time to value.

Mobility-oplossingen

 • Verbeteringen in Mobile Agent bieden native mobiele ervaringen waarmee service deskwerknemers en -operators te allen tijde issues kunnen oplossen, via elk device. Deze mogelijkheden zijn beschikbaar in de ITSM-, ITOM- en Field Service Management-oplossingen.
 • Mobile Branding en Analytics stelt klanten in staat de Now Mobile enterprise-ervaring te configureren in een klantspecifieke omgeving wat zorgt voor meer betrokkenheid, en voegt analytics toe aan de diensten die sollicitanten, nieuwe medewerkers en werknemers het meest gebruiken.
 • Mobile TargetedCampaigns voorziet werknemers van belangrijke en relevante informatie (denk aan ‘tax time’, updates van de websites en lokale IT-initiatieven) op hun mobiele devices waarbij gebruik wordt gemaakt van profielinformatie, zoals afdeling en functietype. Deze proactieve aanpak van communicatie richting werknemers vergroot de tevredenheid en vermindert het aantal calls naar de service desk.
Ook breidt ServiceNow het Now Platform uit met de mogelijkheid om DevOps pipelines te beheren. Hierdoor worden developers binnen IT operations voorzien van nieuwe inzichten en het handmatige en tijdrovende goedkeuringsproces rondom changes wordt geautomatiseerd. Klanten kunnen hiermee sneller, met behoud van veiligheid, functionaliteiten uitbrengen die buiten het platform ontwikkeld zijn. ServiceNow DevOps, dat eerst alleen via de ServiceNow Store beschikbaar was, is nu beschikbaar als onderdeel van de Orlando release.
 
“Bedrijven zijn nog steeds volop bezig met hun digitale transformatie, en daarom is er grote behoefte aan tools die helpen om verschillende afdelingen met elkaar te verbinden,” zegt Dave Schubmehl, Research Director of Cognitive and Artificial Intelligence Systems bij IDC. “Executives moeten naar manieren blijven zoeken om meer praktische AI onderdeel te maken van hun werkzaamheden. Dit zorgt niet alleen voor meer efficiency binnen de organisatie, maar helpt ook om te voldoen aan de groeiende behoeften van eindgebruikers.”
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This