Red Hat versnelt petabyte-schaal object-storage voor cloud-native workloads

11 maart 2020

Red Hat kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Ceph Storage 4. De oplossing biedt vereenvoudigde petabyte-schaal object-storage voor cloud-native development en data-analytics. Red Hat Ceph Storage 4 is gebaseerd op de Nautilus-versie van het Ceph-opensource-project.

Naast verbeterde schaalbaarheid en security biedt Red Hat Ceph Storage 4 nieuwe, vereenvoudigde operationele functies. Het helpt organisaties in een breed scala aan sectoren, zoals de financiële dienstverlening, overheid, de auto-industrie en telecommunicatie, om zaken als applicatieontwikkeling, data-analyse, kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) beter te ondersteunen.

Schaalbaarheid voor moderne dataworkloads

Red Hat Ceph Storage stelt organisaties in staat om op petabyte-schaal Amazon Simplified Storage Service (S3) compatibele objectopslag te implementeren en levert prestaties op schaal met behoud van de economische voordelen van de cloud. Uit recente tests blijkt dat de nieuwste versie van Red Hat Ceph Storage twee keer betere prestaties biedt voor schrijfintensieve workloads, waardoor het nog beter kan voldoen aan de prestatiebehoeften van hedendaagse data-intensieve applicaties.

Aangezien moderne data-workloads stress en complexiteit toevoegen aan de opslaginfrastructuur, is het van cruciaal belang om taken te automatiseren. Door het beheer en plaatsen van gegevens verder te automatiseren, helpt Red Hat Ceph Storage 4 de infrastructuurteams te evolueren van storage- naar servicegerichte operationele modellen. Mogelijkheden voor zelfbeheer en zelfherstel zijn beschikbaar in Red Hat Ceph Storage 4 rond geautomatiseerde back-up, herstel en provisioning, waardoor niet alleen de schaal maar ook de bedrijfscontinuïteit wordt verbeterd voor organisaties die ‘always on’ SLA’s (service-level agreements) willen aanbieden.

Waarneembaarheid en automatisering

Red Hat Ceph Storage 4 is geoptimaliseerd voor organisaties met de behoefte om de snelgroeiende hoeveelheden gegevens, die worden gegenereerd door de opkomende workloads, op te slaan en te beheren zonder dat daarvoor extra operationeel personeel nodig is. Voor IT-teams die op zoek zijn naar een vereenvoudigde en intuïtieve operationele ervaring, bevat Red Hat Ceph Storage 4 nieuwe functies:

  • Een vereenvoudigde installatie, waardoor een standaardinstallatie in minder dan 10 minuten kan plaatsvinden.
  • Een nieuw beheerdashboard dat een eenduidig overzicht geeft van de activiteiten op elk moment, waardoor teams sneller problemen kunnen identificeren en oplossen.
  • Een nieuwe quality of service monitoring-functie, die helpt de kwaliteit van de storage te controleren voor applicaties in een multi-tenant hosted cloudomgeving.
  • Geïntegreerde bucket-meldingen ter ondersteuning van Kubernetes-native serverless architecturen, die geautomatiseerde data-pipelines mogelijk maken.

Databescherming en -security

Naast de bestaande geïntegreerde functies voor gegevensbescherming, zoals driewegsreplicatie,erasure coding, encryptie en sleutelbeheer, wordt Red Hat Ceph Storage 4 ook gevalideerd met diverse oplossingen van derden voor het bescherming en archiveren van gegevens op de lange termijn.

Red Hat Ceph Storage 4 kan nu met FIPS 140-2 cryptografie op een Red Hat Enterprise Linux 7 host geïnstalleerd worden. Een volledige lijst van Red Hat Enterprise Linux 7 componenten die FIPS 140-2 gevalideerd zijn, is beschikbaar in het Red Hat klantenportaal. Daarnaast maakt Red Hat Ceph Storage – indien ingezet op Red Hat Enterprise Linux 8 – gebruik van NIST-goedgekeurde versleutelingscodes en -algoritmen die momenteel een formele FIPS 140-2 certificering ondergaan. Samen helpen deze nieuwe mogelijkheden gebruikers van Red Hat Ceph Storage om te blijven voldoen aan deze hoge cryptografische beveiligingsstandaard.

Bovendien biedt de nieuwste versie van Red Hat Ceph Storage nu gegevensbescherming en -behoud op lange termijn met IBM Spectrum Protect en IBM Spectrum Protect Plus.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This