BlackBerry wil veiligheid overheidscommunicatie naar hoger niveau tillen

11 maart 2020

BlackBerry Limited komt met nieuwe verbeteringen en updates voor SecuSUITE for Government en BlackBerry AtHoc. Hiermee kunnen overheidsinstellingen veilig communiceren en gevoelige data beschermen, of het nu gaat om vertrouwelijke mobiele gesprekken of het uitsturen van cruciale, real-time informatie in tijden van crisis.

NIAP-certificering

SecuSUITE for Government 4.0 is onlangs bekroond met een hernieuwde NIAP-certificering en is aangemerkt als commerciële oplossing voor geclassificeerde (CSfC) producten die voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. Het BlackBerry AtHoc-crisiscommunicatiesysteem is uitgebreid met een nieuwe oplossing genaamd AtHoc® Situation Response. Deze kan worden ingezet om het hele communicatieproces omtrent een incident veilig in te richten.

“Het ondersteunen van de publieke sector met veilige en innovatieve oplossingen is iets dat we bij BlackBerry al geruime tijd doen. Maar liefst zeven van de G7 en zestien van de G20-overheidsinstellingen vertrouwt hiervoor op ons. Daarnaast wordt meer dan 70 procent van het Amerikaanse federale overheidspersoneel beschermd door BlackBerry AtHoc”, zegt David Wiseman, Vice President Secure Communications bij BlackBerry. “In ons huidige klimaat, waarin we te maken hebben met zowel fysieke als digitale dreigingen op de openbare veiligheid en de privacy van burgers, hebben overheidsinstellingen betrouwbare oplossingen nodig.”

Veiligheidsverbeteringen

SecuSUITE for Government beschermt de lokale en nationale veiligheid dankzij veilige spraak- en berichtencommunicatie op standaard iOS®- en AndroidTM-apparaten. Mobiele gesprekken worden sterk versleuteld en de gebruikersidentiteit wordt continu geverifieerd om het onderscheppen van gevoelige communicatie te voorkomen.

SecuSUITE for Government 4.0 en AtHoc Situation Response zijn vanaf nu beschikbaar.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This