VMware breidt product- en dienstenportfolio uit

10 maart 2020

VMware presenteert vandaag een uitgebreid portfolio van producten en diensten die klanten helpen bij het moderniseren van hun applicaties en infrastructuur. Deze introductie markeert een nieuw hoofdstuk voor het bedrijf.

Applicaties vormen de basis van succesvolle digitale transformaties. Hierdoor kunnen bedrijven gepersonaliseerde digitale ervaringen ontwikkelen voor hun klanten en zo nieuwe omzetstromen generen. Veel bedrijven zijn in rap tempo hun applicaties aan het moderniseren om effectief te kunnen concurreren en het volle potentieel van cloud-omgevingen in te kunnen zetten. Zij willen ontwikkelaars optimaal toerusten om hen betere software sneller te laten opleveren terwijl er niet wordt ingeboet op security en operations. Om volledig te kunnen profiteren van hun investeringen in moderne applicaties, zullen bedrijven ook hun infrastructuur moeten moderniseren.

Vandaag introduceert VMware daarom zijn uitgebreide VMware Tanzu-portfolio voor moderne applicaties en VMware Cloud Foundation 4 met Tanzu, het geautomatiseerde, turnkey hybrid cloud-platform dat nu zowel traditionele, VM-gebaseerde en container-gebaseerde applicaties ondersteunt en is voorzien van nieuwe VMware Cloud Foundation Services die gebruikmaken van Tanzu Kubernetes Grid en het nieuwe VMware vSphere 7 voor meer productiviteit. Met de meest uitgebreide software-stack voor moderne applicaties – van applicatie tot en met infrastructuur – is VMware uniek gepositioneerd om klanten te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe, moderne applicaties en om bestaande applicaties en infrastructuur te moderniseren.

“We brengen vandaag een uitgebreid portfolio voor moderne apps op de markt waarmee we klanten helpen hun innovatie te versnellen”, zegt Pat Gelsinger, CEO van VMware. “VMware biedt ontwikkelaars de vrijheid om apps voor elke cloud te maken, verwijdert drempels voor adoptie van Kubernetes en helpt IT administrators hun skills te transformeren richting een nieuwe golf van moderne apps.”

VMware Tanzu

VMware Tanzu is een portfolio met producten en diensten dat bedrijven in staat stelt betere software sneller op te leveren. Klanten kunnen deze suite gebruiken voor het automatiseren van een moderne app lifecycle, om Kubernetes in clouds te draaien en multi-cloud operations te verenigen en optimaliseren. VMware presenteert vandaag de volgende producten binnen het VMware Tanzu-portfolio:

  • VMware Tanzu Kubernetes Grid
  • VMware Tanzu Mission Control
  • VMware Tanzu Application Catalog

VMware Cloud Foundation 4

VMware Cloud Foundation 4 met Tanzu biedt hybrid cloud-infrastructuur met consistent beheer voor zowel VM-gebaseerde en container-gebaseerde applicaties met intrinsieke security en lifecycle management over software-defined compute, storage en netwerk-resources. VMware Cloud Foundation 4 met Tanzu komt inclusief de volgende componenten:

  • Nieuwe vSphere 7
  • Nieuwe vSAN 7
  • Nieuwe vRealize 8.1
  • NSX-T

VMware vSphere 7

VMware vSphere 7 is de grootste evolutie van vSphere in een decennium. VMware vSphere 7, dat vooralsnog door het leven ging als ‘Project Pacific’, maakt van vSphere een open platform dat gebruikmaakt van Kubernetes APIs voor een cloud-like-ervaring voor ontwikkelaars en operators.

Beschikbaarheid

VMware Tanzu Application Catalog, VMware Tanzu Kubernetes Grid en VMware Tanzu Mission Control zijn vanaf heden beschikbaar. VMware Cloud Foundation 4, VMware vSphere 7, VMware vSAN 7, VMware vRealize Automation 8.1 en VMware vRealize Operations 8.1 (zowel on-premises als SaaS) zijn naar verwachting beschikbaar vanaf 1 mei 2020 (het einde van het eerste kwartaal van het fiscaal jaar 2021 van VMware).

VMware vSphere 7 is beschikbaar in twee belangrijke configuraties. De eerste is vSphere met Kubernetes, deze is beschikbaar in VMware Cloud Foundation 4 met Tanzu. De tweede is een op zichzelf staande editie voor klanten die hun bestaande vSphere-omgevingen zonder Kubernetes willen upgraden.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This