Fortinet voegt ruim 350 nieuwe functies toe aan zijn Security Fabric

26 februari 2020

Fortinet heeft vandaag de beschikbaarheid bekend gemaakt van FortiOS 6.4. Dit is de nieuwe versie van het besturingssysteem dat aan de basis staat van de Fortinet Security Fabric. FortiOS 6.4 biedt ruim 350 nieuwe functies die bijdragen aan verbeterde automatisering, schaalbaarheid, beveiligingsprestaties en artificial intelligence. Daarmee biedt de Security Fabric integrale bescherming voor de IT-infrastructuur van organisaties.

Digitale transformatie brengt meer cyberrisico’s met zich mee

Digitale innovatie is een disruptieve kracht die in elke sector voor transformatie zorgt. Het stelt bedrijven in staat om sneller te schakelen, de kosten terug te dringen, de efficiëntie te vergroten en de klantenervaring te verbeteren. Maar deze digitale transformatie brengt ook grotere beveiligingsrisico’s met zich mee. Er is sprake van een groter aanvalsoppervlak, geavanceerdere cyberbedreigingen, een steeds complexer technologisch ecosysteem en toenemende en strengere regelgeving. Een cybersecurity-platform kan alleen ondersteuning bieden voor digitale innovatie als het voorziet in:

 • uitgebreid overzicht op het complete digitale aanvalsoppervlak voor effectiever risicobeheer
 • geïntegreerde oplossingen die bijdragen aan eenvoudiger beheer en ondersteuning van verschillende losstaande beveiligingsproducten, en
 • geautomatiseerde workflows die de beveiligingsprocessen en incidentrespons versnellen.

Digitale innovatie

Om een oplossing te bieden voor moderne cyberbedreigingen en digitale innovatie te ondersteunen blijft Fortinet zijn Security Fabric verbeteren. Dat doet het bijvoorbeeld met de laatste versie van zijn besturingssysteem, FortiOS 6.4. De Security Fabric vormt de neerslag van bijna 20 jaar innovatie en is van meet af aan ontwikkeld met het oog op uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde beveiliging. Elk aspect van de Security Fabric, van de next-generation firewalls tot de access points, switches en network access control (NAC)-functionaliteit, is ingericht op samenwerking en integratie met een van de meest uitgebreide technologische ecosystemen van partners.

Nieuwe functionaliteit

Met versie 6.4 voegt FortiOS ondersteuning voor digitale innovatie door nieuwe functies toe te voegen ter ondersteuning van de vier pijlers van de Fortinet Security Fabric en van FortiGuard Labs:

 • Door de beveiliging aangestuurde netwerktechnologie: Netwerkbeveiliging die bijdraagt aan verbeteringen van de netwerkprestaties en gebruikerservaring.
  • Een nieuwe intuïtieve SD-WAN-orchestrator en fijnmazige mogelijkheden voor applicatie-analyse in Fabric Management Center maken het mogelijk om Secure SD-WAN-implementaties te vereenvoudigen en automatiseren.
  • Real-time optimalisatie van SD-WAN-applicaties in FortiGate draagt bij aan veerkrachtige bedrijfsapplicaties en consistente prestaties.
  • Uitgebreider overzicht op de netwerksegmentatie door virtuele domeinen (VDOM’s) in multi-tenantomgevingen via FortiGate met de Security Fabric te verbinden om organisaties te beschermen tegen interne cyberbedreigingen.
  • Uitgebreide toepassingsmogelijkheden voor de Secure Web Gateway en een intrusion prevention system (IPS) voor effectievere beveiliging en vereenvoudigde beheerprocessen.
  • Verbeterde SD-Branch-functionaliteit van de FortiAP-controller en vereenvoudigd beheer van LTE-verbindingen dankzij integratie met FortiExtender en de uitbreiding van het FortiAP-portfolio met WiFi 6-modellen.
 • Netwerktoegang op basis van zero trust: Verificatie en beveiliging van gebruikers en apparaten binnen en buiten het bedrijfsnetwerk
  • Verbeterd overzicht op de hele Security Fabric dankzij integratie van FortiNAC met de Fabric Topology Map en FortiAnalyzer. 
  • Verbeterde profilering van apparaten binnen FortiNAC voor verbeterd inzicht in Linux-hardware en vereenvoudigd beheer van de netwerktoegang volgens het principe van zero trust dankzij automatische detectie en segmentatie van IoT-apparatuur.
  • Verbeterde mogelijkheden voor gebruikersverificatie en -beheer met de FortiManager-docker voor de FortiAnalyzer Cloud (een oplossing die de workflows stroomlijnt), SAML in FortiAuthenticator en tweestappenverificatie met FortiToken Cloud.
  • Toezicht op, en beheer van apparatuur met behulp van telemetrie in Fabric-agents (voor apparatuur binnen het netwerk) en veilige VPN-tunnels met FortiClient en veilige toegang tot externe locaties met FortiGuard Cloud (voor apparatuur buiten het netwerk).
 • Dynamische cloud-beveiliging: Beveiliging en beheer van cloud-omgevingen en -applicaties
  • Uitgebreidere bescherming van cloud-applicaties en verbeterde beveiliging voor Office 365 dankzij integratie met FortiMail en FortiCASB. Nieuwe deep learning-mogelijkheden in FortiWeb beschermen voortdurend veranderende applicaties op alle mogelijke locaties. FortiWeb is inzetbaar als fysieke of virtuele appliance, als SaaS-oplossing of als Docker-container in een publieke of private cloud.
  • Effectievere beveiliging van cloud-netwerken met FortiGate VM dankzij ondersteuning voor geavanceerde hybride cloud-omgevingen, met inbegrip van SD-WAN voor AWS Outposts en GCP Anthos, en automatische herstelmogelijkheden in FortiGate VM Cloud IDS. 
  • Verbeterde mogelijkheden voor het beschermen van workloads en overzicht op multi-cloudomgevingen met asset inventory-functionaliteit in FortiCWP en gestroomlijnde workflows voor het beheer van de beveiliging.
 • Door AI aangestuurde beveiligingsprocessen: Automatische preventie en detectie van cyberbedreigingen en incidentrespons
  • Nieuwe mogelijkheden voor de detectie en preventie van geavanceerde bedreigingen op endpoints met next-generation antivirus (NGAV)-functionaliteit op basis van machine learning, real-time bescherming tegen ransomware en de mogelijkheid om cyberbedreigingen in FortiEDR te neutraliseren.
  • Verbeterde automatisering in FortiAnalyzer en FortiSIEM en volledige orchestration van de nieuwe oplossing FortiSOAR voor het reduceren van de werklast van het SOC en verminderen van de blootstelling aan cyberrisico’s. Waar FortiAnalyzer dient als basis voor de analyses van Security Fabric en FortiSIEM bescherming biedt voor omgevingen met beveiligingsoplossingen van uiteenlopende leveranciers, verzamelt FortiSOAR automatisch aanvullende contextuele informatie en data ter verbetering van de incidentrespons. FortiSOAR biedt daarnaast dossierbeheer voor effectievere coördinatie en samenwerking tussen beveiligingsteams, orchestration op basis van visuele draaiboeken en begeleide incidentrespons.
  • Organisaties met drukbezette beveiligingsteams kunnen een beroep doen op de dienst van Fortinet voor 24×7 bewaking en incidentrespons op afstand.
 • FortiGuard Labs: De Fortinet 360 Protection Bundle die door FortiGuard Labs wordt aangeboden omvat een integrale reeks van beheer-, ondersteunings- en beveiligingsdiensten die organisaties een eenvoudige manier biedt om optimaal te profiteren van de kracht van de Security Fabric. Dit dienstenpakket is geoptimaliseerd voor SD-WAN-omgevingen.
  • Nieuwe diensten binnen de Fortinet 360 Protection Bundle voorzien in intuïtieve SD-WAN-orchestration en geautomatiseerde verificatie en segmentatie van IoT-apparatuur. Organisaties kunnen alle processen binnen de Security Fabric optimaliseren met IP Address Management (IPAM).
  • Verbeteringen van de Security Rating-dienst van 360 Protection stellen organisaties in staat om hiaten in configuraties, beleidsregels, de beveiliging en compliance proactief in kaart te brengen en te verhelpen. Ze kunnen hun prestaties daarnaast afzetten tegen die van branchegenoten om de effectiviteit van hun beveiliging- en investeringsstrategieën te toetsen.

FortiOS vormt de pijler van de Security Fabric van Fortinet. Het is het meest gebruikte besturingssysteem voor de beveiliging. In 2019 werden er meer dan 5,1 miljoen exemplaren verkocht. Fortinet is de enige leider in cybersecurity die in eigen beheer SPU-technologie op maat ontwikkelt om voor brancheleidende beveiligingsprestaties en kostenefficiëntie te zorgen. Volgens de Security Compute Rating resulteert deze aanpak in tot 3 tot 4 keer betere beveiligingsprestaties ten opzichte van andere softwarebenaderingen.

FortiGuard Labs, de onderzoeksdivisie van Fortinet, maakt dagelijks gebruik van uiterst effectieve en in de praktijk bewezen artificial intelligence (AI)- en machine learning (ML)-systemen voor de verwerking en analyse van ruim 10 miljard beveiligingsgebeurtenissen. Daarmee kan het zijn systemen en gebruikers voorzien van praktisch inzetbare, real-time bedreigingsinformatie. De combinatie van het FortiOS, de op maat ontwikkelde SPU-technologie en door AI aangestuurde bedreigingsinformatie geeft blijk van de toewijding van Fortinet aan innovatie en uitmuntendheid op het gebied van cybersecurity.

“Met de release van FortiOS 6.4 breiden we de Security Fabric verder uit met geautomatiseerde mogelijkheden voor het beschermen van uiteenlopende aanvalskanalen en infrastructuren. Dit wordt gecombineerd met ondersteuning door het meest uitgebreide partnerecosysteem binnen de branche, een brancheleidend team van onderzoekers en beveiligingsanalisten en de integratie van wereldwijd verzamelde bedreigingsinformatie. Dit maakt de Security Fabric van Fortinet tot het uitgebreidste platform voor cybersecurity dat op de markt verkrijgbaar is.” 

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This