Nieuwe LANCOM Enterprise SD-WAN-gateway verbindt drieduizend externe locaties

26 februari 2020

De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems breidt zijn VPN-gateway-portfolio uit met de LANCOM ISG-8000. De “Integrated Services Gateway” is een veilige, schaalbare oplossing voor grote en zeer grote multi-service IP-netwerken. Hij kan tot drieduizend vestigingen via een zeer veilig IPSec-VPN verbinden. In combinatie met de LANCOM Management Cloud vormt de ISG-8000 een krachtige SD-WAN-gateway voor ondernemingen.

De ISG-8000 is het nieuwe vlaggenschip van LANCOMs Enterprise VPN- & SD-WAN-portfolio. De nieuwe high-end gateway past moderne encryptie- en redundantieconcepten toe en maakt gebruik van High Scalability VPN (HSVPN), de laatste stand qua SD-WAN-technologie. De ISG-8000 ondersteunt als basis 250 VPN-verbindingen. Extra opties maken het mogelijk om drieduizend VPN-verbindingen tot stand te brengen.
Als belangrijkste onderdeel van het netwerk maakt de Integrated Services Gateway met zijn acht Gigabit Ethernet-poorten en twee USB-poorten diverse toepassingen mogelijk. De twee SFP+-poorten met elk 10 Gigabit verhogen de capaciteit van de gegevensoverdracht naar servers, netwerkopslag of switches. Twee redundante voedingsbronnen zorgen voor maximale beschikbaarheid en het display in het frontpaneel toont continu diverse apparaat-informatie zoals temperatuur, CPU-gebruik en actieve VPN-tunnels.
 

SD-WAN voor eenvoudiger beheer van zakelijke IT-infrastructuren

In combinatie met de LANCOM Management Cloud vormt de LANCOM ISG-8000 de basis voor krachtige SD-WAN-infrastructuren. Voordelen hiervan zijn bijvoorbeeld de sterk geautomatiseerde configuratie van het gehele netwerk en de automatische uitrol van apparaat-configuraties naar alle locaties. Op die manier kunnen flexibele netwerkinfrastructuren economisch worden ingericht en 24 uur per dag, 7 dagen per week centraal worden gemonitord. Hiermee kunnen bedrijven tot 80 procent tijdwinst behalen bij de installatie en het beheer van een complexe zakelijke WAN. Ook kunnen zij aanzienlijke kostenbesparingen realiseren door kostbare MPLS-lijnen te vervangen of deze aan te vullen.
 
In veeleisende netwerken met veel diensten en hoge datavolumes zorgt de next-generation SD-WAN-technologie High Scalability VPN voor maximale schaalbaarheid en efficiëntie van de VPN-architectuur. Waar vroeger voor elke toepassing een VPN-tunnel nodig was, bundelt HSVPN een willekeurig aantal netwerken in één enkele tunnel en stuurt het de verzamelde gegevens – nog steeds veilig en strikt gescheiden van elkaar – naar de locaties. Door het aanzienlijk lagere aantal VPN-eindpunten wordt de hersteltijd bij storingen tot een minimum beperkt.
 

Security Made in Germany

De ISG-8000 maakt deel uit van het in Duitsland ontwikkelde en geproduceerde LANCOM portfolio voor bijzonder veilige VPN-netwerken. De LANCOM Management Cloud wordt ook gehost vanuit Duitse datacenters. Als drager van het stempel “IT Security made in Germany” belooft LANCOM dat zijn producten vrij zijn van verborgen toegangspunten (achterdeurtjes). Dit maakt netwerkoplossingen van LANCOM ideaal voor scenario’s met hoge eisen aan IT-beveiliging en gegevensbescherming. Daarnaast zijn klanten op deze manier verzekerd van overeenstemming met de AGV.
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This