Fujitsu kiest voor identificatie- en beveiligingstechnologie van Thales

26 februari 2020

Thales breidt de wereldwijde samenwerking met Fujitsu uit. Het Japanse technologiebedrijf maakt gebruik van Thales-technologie voor haar vernieuwde aanbod op het vlak van beveiliging en versleuteling van bedrijfsgegevens.

Daarbij doet Fujitsu een beroep op een volledige range aan Thales-producten, oplossingen en diensten voor de Public Key Infrastracture (PKI)-systemen van Fujitsu waarmee uitgifte van digitale certificaten mogelijk wordt. De identificatie- en beveiligingstechnologie van Thales wordt integraal onderdeel van de data-encryptiediensten van Fujitsu die als clouddiensten worden aangeboden op een Microsoft-platform. Alle nieuwe diensten zijn inmiddels ook in Europa beschikbaar.
 

Snel databeveiliging opschalen 

Fujitsu kiest voor de Data Protection On Demand-oplossingen van Thales. Hiermee is het Japanse bedrijf in staat end-to-end dienstverlening aan te bieden voor de versleuteling van kritische bedrijfsgegevens vanuit de cloud. De nieuwe services maken deel uit van Fujitsu’s Data Protection-portfolio. Deze is wereldwijd beschikbaar voor klanten ter beveiliging van data zowel op eigen locatie als in hybride en multi-cloudomgevingen.
 
“Zelfs zorgverleners en farmaceuten met de allerhoogste eisen op het vlak van wet- en regelgeving voor gegevensbescherming en audit controles, vertrouwen op de cloudbeveiligingsoplossingen die wij nu samen met Thales bieden”, vertelt Petri Heinala, Security Offering Architect bij Fujitsu.
 
“Het is cruciaal dat IT-dienstverleners in staat zijn snel, efficiënt en betaalbaar in te spelen op veranderende omstandigheden en tegelijkertijd kunnen voldoen aan hoge beveiligingseisen”, concludeert Todd Moore, Vice President encryptie-oplossingen bij Thales. “Dankzij onze Data Protection On Demand-oplossingen is Fujitsu in staat haar klanten die garantie te geven.”
 
Fujitsu maakt deel uit van ’s werelds top tien grootste IT-dienstverleners. Met een zevende plek op de wereldranglijst is het Japanse technologiebedrijf actief in meer dan honderd landen met meer dan 132.000 medewerkers. Fujitsu vertrouwt op de Cloud Hardware Security Modules van Thales om op een eenvoudige en kostenefficiënte manier toegang te krijgen tot PKI-technologie gebaseerd op digitale certificaten die op Microsoft-technologie draaien.
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This