NFON introduceert 2FA voor hardware

5 februari 2020

NFON AG, een pan-Europese cloud-PBX-provider, voert tweefactorauthenticatie (2FA) in voor mobiele apparatuur. Bij de ingebruikname van nieuwe telefoons is voortaan invoer van een zogenaamde Phone Authentication PIN (PAP) noodzakelijk. Tot nu toe werd de hardware-authenticatie op het platform doorgaans uitgevoerd met behulp van het certificaat van de fabrikant en het MAC-adres van het apparaat. De nieuwe procedure is vergelijkbaar met procedures voor onlinebankieren en leidt tot verhoging van de veiligheid voor alle gebruikers. Jan-Peter Koopmann, Chief Technology Officer van NFON AG: “De authenticatie sluit met weinig moeite aan bij de vertrouwde processen tijdens de installatie. De vuistregel is: bij het afwegen van gemak en veiligheid moet de veiligheid voorop staan”. De nieuwe procedure heeft alleen betrekking op apparaten die nog niet bij NFON zijn geregistreerd.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This