LANCOM brengt Wi-Fi 6 access points op de markt

5 februari 2020

Met twee Wi-Fi 6 access points luidt LANCOM Systems, de Duitse netwerkleverancier, het nieuwe WLAN-tijdperk in. De LX-6400 en LX-6402 vormen met hun aanzienlijk lagere latency en tot 25 procent meer bandbreedte per WLAN-client de toekomstbestendige basis voor krachtige WLAN’s en netwerken voor vele aangesloten apparaten. De LX-640x-serie is geschikt voor scholen en kantoren van elke grootte, universiteiten, winkelcentra, ziekenhuizen en stadions. De access points zijn per direct beschikbaar en het portfolio zal tegen het einde van het jaar worden uitgebreid met extra modellen voor gebruik binnenshuis en buitenshuis.

De nieuwe Wi-Fi 6 access points hebben elk twee geïntegreerde IEEE 802.11ax-radiomodules voor parallel gebruik via 2,4 en 5 GHz. Daarnaast biedt elke radio 4×4 multi-user MIMO (MU-MIMO) voor zowel uploaden en downloaden zodat ze een groot aantal clients tegelijkertijd kunnen bedienen. De apparaten verwerken kanaalbandbreedtes van 20, 40 en 80 MHz (met vier streams) en 160 MHz (met twee streams). WLAN-clients met twee antennes die ondersteuning bieden voor 160 MHz-ontvangst profiteren zo van hoge datasnelheden tot 2.400 MBit/s via de 5 GHz-frequentieband. Dankzij het gelijktijdige gebruik van de tweede radio in de 2,4 GHz-band met een 1.150 Mbps bandbreedte (ondersteunde kanaalbandbreedtes van 20 en 40 MHz met vier streams) is de totale doorvoersnelheid 3.550 Mbps bij de 802.11ax-standaard. In de 5 GHz-band worden maximaal zestien afzonderlijke kanalen ondersteund die worden verbonden via automatische DFS-kanaalselectie.
 
De verschillen tussen de twee access points liggen in het ontwerp van de gebruikte antenne. De LANCOM LX-6400 heeft acht sectorantennes met een hoek van 180 graden die discreet in de behuizing zijn geïntegreerd. De LANCOM LX-6402 heeft vier externe Dual Band omnidirectionele antennes. Deze kunnen naar behoefte worden vervangen door externe sectorantennes. Beide modellen zijn voorzien van een 2,5 Gigabit Ethernet PoE-poort (IEEE 802.3at tot 30 Watt) en een Gigabit Ethernet-poort.
 
WPA3-Personal en IEEE 802.1X (WPA3-Enterprise) bieden state-of-the-art-beveiliging, terwijl de voorgaande varianten WPA2-Personal en WPA2-Enterprise ook nog steeds kunnen worden geconfigureerd. De access points ondersteunen ook virtualisatiefuncties zoals Multi-SSID en VLAN. De stroom wordt geleverd via PoE (IEEE 802.3at) of netstroom.
 

Optioneel te gebruiken als WLAN in de cloud

Zoals alle LANCOM access points bieden de nieuwe Wi-Fi 6-modellen veel flexibiliteit op het bedieningsvlak. Ze kunnen autonoom worden bediend via Web GUI of centraal worden beheerd via Zero-Touch Deployment vanuit de LANCOM Management Cloud (LMC). Vanaf april 2020 wordt ook het beheer via WLAN-controllers ondersteund.
 
Als aanvulling op Wi-Fi 6 voegde LANCOM in december 2019 een eerste Multi-Gigabit model toe aan zijn aanbod van switches. De LANCOM GS-3528XP ondersteunt 2,5 Gigabit Ethernet op twaalf van zijn poorten. Daarmee biedt hij een krachtige basis voor het gebruik van Wi-Fi 6 access points via PoE en andere netwerkcomponenten met hoge prestatie-eisen.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This