Horus verhoogt kapitaal met 800.000 euro om zijn groei te verzekeren

5 februari 2020

Horus Software kondigt vandaag een kapitaalsverhoging van 800.000 euro aan. Dit zal de onderneming in staat stellen om verder te groeien in België en Luxemburg.

Deze fondsenwerving komt op een belangrijk moment voor de Belgische startup: iets meer dan een jaar na hun introductie op de markt en enkele maanden na de lancering van de tweede release van de software.
 

Twee doelen

De kapitaalsverhoging heeft twee doelen. Eerst en vooral wil Horus zich verder ontwikkelen op geografisch gebied. Daarbij is het versterken van de marktpositie in Vlaanderen prioritair. Daarnaast speelt Luxemburg een cruciale rol met de nieuwe release die de overgang naar het nieuwe boekhoudplan 2020 zal vergemakkelijken voor bedrijven en boekhoudkantoren.
 
Ten tweede wil Horus het leven van de financiële afdelingen in ondernemingen en boekhoudkantoren vereenvoudigen door het aanbod verder uit te breiden. Dit willen ze doen via de ontwikkeling van steeds innovatievere functies en de koppeling met aanvullende oplossingen (zoals CRM, beheeroplossing voor boekhoudkantoren, factoring, inning van vorderingen) toegankelijker maken en door de compatibiliteit met andere software oplossingen (zoals Syneton, Silverfin en Recovr) te vergroten.
 

Familiebanden

Horus bestaat uit een vijftiental medewerkers, waaronder Philippe Tailleur (CEO) en zijn zonen Jérôme en Benjamin. Het bedrijf heeft voor de kapitaalsverhoging kunnen rekenen op inschrijvingen uit haar directe omgeving, waaronder de werknemers zelf, en op InvestSud, een investeerder die het bedrijf al sinds de oprichting steunt.
 
Philippe Tailleur legt uit: “Voor de fondsenwerving tijdens onze commercialiseringsfase hebben we een beroep gedaan op familieleden en mensen die ons al sinds het begin volgen – een mooie blijk van vertrouwen. Bovendien konden we zo een private equity-formule vermijden – die regel met beperkte duur was voor ons niet ideaal. Wij blijven immers het familie-aspect hoog in het vaandel dragen. Het is dus niet onze bedoeling om ons bedrijf te verkopen.”
 

Cockpit

Horus Software is een digitale cockpit waarmee je de financiën van je bedrijf van a tot z in real time kan beheren. Horus Office richt zich op boekhouderkantoren en Horus Mobile op zelfstandigen en managers van kmo’s en non-profitorganisaties.
 
Door gebruik te maken van artificiële intelligentie, “machine learning” en gedragsanalyse treedt Horus op als een assistent die op elk moment informatie van facturen en rekeninguittreksels verzamelt en boekingsvoorstellen gaat opmaken. Daarnaast staat de software in voor het beheren van betalingen en het uitsturen van facturen. Daardoor verliezen accountants minder tijd aan het inboeken, verkleinen ze het risico op fouten en kunnen ze zich meer richten op diepgaande analyses en aangepaste rapportagetabellen. Dit stelt bedrijven in staat om makkelijker strategische beslissingen te nemen op basis van actuele boekhoudkundige informatie.
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This