Frank Hamerlinck wordt CEO bij security specialist TrustBuilder

15 januari 2020

De Belgische security specialist TrustBuilder heeft Frank Hamerlinck aangesteld als CEO. Frank Hamerlinck heeft een lange track record als entrepreneur. Hij volgt Marc Vanmaele op, die TrustBuilder oprichtte en die zich nu focust op zijn rol als voorzitter van de raad van bestuur.

TrustBuilder Corporation N.V. is een Belgisch groeibedrijf dat met zijn product TrustBuilder Identity Hub één van de trendsetters is inzake Identity & Access Management (IAM). TrustBuilder werd in 2017 opgezet vanuit dienstenleverancier SecurIT, en kreeg op die manier 20 jaar IAM-implementatieervaring mee. TrustBuilder beveiligt klanten in diverse sectoren, met een focus op de financiële dienstverlening, retail, healthcare en overheid. Klanten zijn onder meer Allianz Benelux, Argenta, KBC, Daikin Europe, FedNot, Kamer van Koophandel Nederland en SD Worx. Het bedrijf heeft kantoren in Gent en New York.

Ondernemen zit Frank Hamerlinck (50) in het bloed. Hij richtte in 2012 NGData mee op, waar hij tot september 2019 de rol van COO vervulde. Daarvoor stond hij onder meer aan de wieg van Porthus, de eerste Belgische Application Service Provider. Een tijdlang adviseerde hij als ‘Entrepreneur in Residence’ bij iMinds jonge ondernemers en startups bij het uitwerken van hun business ideeën.

Bij TrustBuilder zal Frank Hamerlinck zich toeleggen op het verder laten groeien van het bedrijf, zowel lokaal als internationaal. “De tijd dat de relatie tussen bedrijven en klanten volgens een strak patroon verliep ligt ver achter ons. Klanten verwachten vandaag een service die rekening houdt met hun voorkeuren, en deze trend zet zich door naar beveiliging. Er is nood aan oplossingen die het gebruik van populaire authenticatie providers zoals Itsme, Facebook, Google mogelijk maken.” zegt Frank Hamerlinck. “Met TrustBuilder Identity Hub hebben we sterke technologie in handen die precies dat gebruiksgemak koppelt aan een uitermate strenge beveiliging van de gegevens. Ik zie er naar uit om de komende tijd met onze klanten in gesprek te gaan.”

Marc Vanmaele, oprichter van TrustBuilder zegt: “Met Frank Hamerlinck hebben we een entrepreneur in hart en nieren aangetrokken. Zijn ervaring bij groeibedrijven zal ons helpen bij de verdere groei en internationalisering van TrustBuilder.”

Marc Vanmaele legt zich vanaf nu toe op zijn rol als voorzitter van de raad van bestuur. In die hoedanigheid coordineert hij momenteel ook een tweede externe financieringsingronde  voor TrustBuilder.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This