Belnet-netwerk opnieuw volledig operationeel

15 januari 2020

Belnet meldt dat het Belnet-netwerk  opnieuw volledig operationeel is. Gisterochtend had er zich een incident voorgedaan op een deel van het netwerk van Belnet, het Belgische nationale onderwijs- en onderzoeksnetwerk, na geplande werkzaamheden die tijdens de nacht van 13 op 14 januari werden uitgevoerd. Daardoor hadden verschillende klanten die op de betrokken PoP’s (Points of Presence) zijn aangesloten geen netwerkconnectiviteit meer. Het ging om de PoP’s in Brugge, Kortrijk en Hasselt.

Een tussenoplossing werd gisterennamiddag gradueel geïmplementeerd en we bevestigen nu dat de connectiviteit van de geïmpacteerde klanten en hun eindgebruikers volledig hersteld is sinds deze ochtend om 4u. We blijven in nauw contact staan met onze netwerkleverancier en de betrokken instellingen. We verontschuldigen ons nogmaals voor de impact die het incident heeft veroorzaakt.
 
Kwaliteit en stabiliteit zijn sleutelwoorden in alles wat wij doen voor onze klanten. Daarom gaan alle geplande wijzingen op het Belnet-netwerk gepaard met het uitvoerig overlopen van de processen en procedures, en met grondige testing. Het uitvallen van een deel van ons netwerk is een uitzonderlijke gebeurtenis, waarvan we de reden nog niet precies kennen. Uiteraard gaan wij, nu het incident is opgelost, een gedetailleerd onderzoek voeren naar de precieze oorzaak en de nodige maatregelen nemen om gelijkaardige incidenten in de toekomst te voorkomen.
 
Mochten Belnet-klanten nog problemen ondervinden, kunnen ze Belnet Service Desk contacteren op het nummer 02 790 33 00.
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This