ArtiMinds versterkt robotprogrammeringsoplossingen om te profiteren van IIoT-belofte

23 december 2019

ArtiMinds Robotics, een Duitse pionier op het gebied van sensorgebaseerde automatiseringsoplossingen, kan zijn intellectuele eigendom  beschermen en tegelijkertijd zijn softwareoplossingen te gelde te maken dankzij het gebruik van CodeMeter technologie van Wibu-Systems.

ArtiMinds Robot Programming Suite (RPS) combineert online en offline programmeren met een unieke aanpak om complexe robotprogramma’s te creëren zonder handmatig ook maar één regel broncode te schrijven. ArtiMinds RPS maakt gebruik van een op sjablonen gebaseerd programmeerconcept waarmee gebruikers uit meer dan 60 geïntegreerde sjablonen kunnen kiezen en de programmastructuur eenvoudigweg via drag & drop kan worden opgebouwd. Het belangrijkste element in de door henzelf ontwikkelde technologie ligt in de vertaling van een sjabloonsequentie naar complexe, robot-specifieke broncode.

Beschermen

Om hun intellectuele eigendom te beschermen, heeft ArtiMinds CodeMeter geïmplementeerd, met een combinatie van hardware- (CmDongles) en software- (AxProtector) tools die ontworpen zijn om digitale activa te beschermen tegen piraterij, reverse engineering en manipulatie. AxProtector codeert volledig en automatisch uitvoerbare bestanden en bibliotheken voor zowel eigen talen als .NET- en Java-omgevingen. Door middel van een post-build proces, worden ‘best-of-breed‘ anti-debugging en anti-disassemblage methoden in de gecompileerde code geïnjecteerd. De motor van het systeem blijft voortdurend alert op veiligheidsrisico’s en onderbreekt onmiddellijk de uitvoering van de software wanneer er risico’s worden gedetecteerd.

Geïntegreerde tools 

Bovendien maken de geïntegreerde tools die deel uitmaken van Wibu-Systems CmDongles een eenvoudig en uitgebreid licentie- en rechtenbeheer mogelijk. ArtiMinds maakt gebruik van de ingebouwde unit-counters en opties voor de onderhoudsperioden, bijvoorbeeld om automatische software-updates te beperken tot een geldige tijdsgebonden updatelicentie. De verborgen gegevensfunctie van CmDongles, beschermd tegen manipulatie of verkeerde behandeling door de klant of derden, is een bron van onschatbare waarde voor het registreren van robot-ID’s voor robot-gebonden licenties.

Sven Schmidt-Rohr, CEO van ArtiMinds Robotics licht toe: “CodeMeter biedt een uitgebreid beveiligingsplatform voor onze industriële robotsoftwaresuite. Het biedt niet alleen bescherming voor onze eigen IE als leverancier en mogelijkheden om licenties af te dwingen, maar ook een cryptografisch kader waarmee onze klanten de IE van het automatiseringsproces kunnen beschermen dat ze bovenop onze softwaresuite bouwen. Hiermee kunnen onze gebruikers hun productieknowhow beveiligen tegen allerlei bedreigingen, terwijl ze diezelfde kennis nog steeds flexibel kunnen toepassen in hun productie. Met zijn vele inzetmogelijkheden ondersteunt CodeMeter onze software op de werkvloer met en zonder connectiviteit. De set van 360° beveiligingsfuncties heeft ons ervan overtuigd om CodeMeter als het enige commerciële element van een derde in onze softwaresuite op te nemen.”.

Licentie- en beveiligingsfuncties

Stefan Bamberg, Senior Key Account en Partner Manager van Wibu-Systems, voegt hieraan toe: “Het is altijd een genoegen om nauw samen te werken met onze klanten en onze technologieën af te stemmen op hun specifieke behoeften. Met de licentie- en beveiligingsfuncties die we in onze CodeMeter-oplossing hebben ingebouwd, bevindt ArtiMinds zich in een perfecte positie om hun unieke robotprogrammeringscompetenties uit te rollen en te gelde te maken en fabrikanten en robotoperators over de hele wereld te helpen om de belofte van het volgende industriële tijdperk te benutten”.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This