Amazon, Apple, Google en Zigbee Alliance ontwikkelen nieuwe standaard voor connectiviteit van slimme huishoudelijke apparaten

23 december 2019

Amazon, Apple, Google en de Zigbee Alliance hebben vandaag een nieuwe werkgroep aangekondigd die van plan is een nieuwe, royaltyvrije connectiviteitsstandaard te ontwikkelen en te bevorderen om de compatibiliteit tussen slimme producten voor thuisgebruik te vergroten, met veiligheid als fundamenteel uitgangspunt voor het ontwerp. Bedrijven die lid zijn van de Zigbee Alliance, zoals IKEA, Legrand, NXP Semiconductors, Resideo, Samsung SmartThings, Schneider Electric, Signify (voorheen Philips Lighting), Silicon Labs, Somfy en Wulian zijn ook aan boord om zich bij de werkgroep aan te sluiten en bij te dragen aan het project.

Het doel van het Connected Home over IP-project is om de ontwikkeling voor fabrikanten te vereenvoudigen en de compatibiliteit voor consumenten te vergroten. Het project is gebaseerd op een gedeelde overtuiging dat slimme thuisapparaten veilig, betrouwbaar en naadloos te gebruiken moeten zijn. Door voort te bouwen op het Internet Protocol (IP) wil het project communicatie mogelijk maken tussen slimme thuisapparaten, mobiele apps en clouddiensten en een specifieke set IP-gebaseerde netwerktechnologieën definiëren voor de certificering van apparaten.

De industriewerkgroep zal een open-sourceaanpak hanteren voor de ontwikkeling en implementatie van een nieuw, uniform connectiviteitsprotocol. Het project wil gebruik maken van bijdragen van op de markt geteste slimme huistechnologieën van onder andere Amazon, Apple, Google en Zigbee Alliance. De beslissing om deze technologieën te gebruiken zal naar verwachting de ontwikkeling van het protocol versnellen en sneller voordelen opleveren voor fabrikanten en consumenten.

Het project wil het voor fabrikanten van apparaten gemakkelijker maken om apparaten te bouwen die compatibel zijn met slimme thuis- en spraakdiensten, zoals Alexa van Amazon, Siri van Apple, Google’s Assistant en anderen. Het geplande protocol zal een aanvulling vormen op bestaande technologieën en de leden van de werkgroep moedigen fabrikanten van apparaten aan om te blijven innoveren met behulp van de technologieën die vandaag de dag beschikbaar zijn.

Project Connected Home over IP verwelkomt apparaatfabrikanten, siliciumleveranciers en andere ontwikkelaars uit de hele smart home industrie om deel te nemen aan en bij te dragen aan de standaard.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This