Schneider Electric introduceert rack met immersive liquid cooling

9 december 2019

Schneider Electric kondigt samen met Avnet en Iceotope een rack aan waarin immersive liquid cooling (vloeistofkoeling van IT-apparatuur door middel van onderdompeling) is geïntegreerd.

Rekenintensieve applicaties

De oplossing is geoptimaliseerd voor rekenintensieve applicaties en combineert een krachtige GPU-server met Iceotope’s vloeistofkoelingstechnologie om de energie-efficiëntie te verhogen. Avnet integreert de vloeistofgekoelde server met de NetShelter vloeistofgekoelde behuizing van Schneider Electric voor eenvoudige implementatie in datacenters en edge computing-omgevingen. Het systeem is EcoStruxure Ready, wat inhoudt dat het gekoppeld kan worden aan het IoT-platform van Schneider Electric met de nieuwe generatie datacentermanagementsoftware, EcoStruxure IT Expert en de digitale servicedienst EcoStruxure Asset Advisor. De gezamenlijke oplossing is gelanceerd tijdens de Gartner IT Infrastructure, Operations & Cloud Strategies Conference in Las Vegas.
 

Gartner-rapport

Deze vloeistofgekoelde oplossing is bedoeld voor toepassingen zoals big data-analyses, kunstmatige intelligentie en machine learning die door de benodigde hoge rekenkracht meer energie verbruiken. Gartner identificeerde in een recent rapport vloeistofkoeling als een technologie om in de gaten te houden. Analist Henrique Cecci adviseert datacenteroperators om “voor maximale energie-efficiëntie moderne vloeistofkoelingsoplossingen te gebruiken”. Vloeistofkoeling biedt een betere efficiëntie, lagere operationele kosten, een kleiner ruimtebeslag, verbeterde betrouwbaarheid en een bijna stille werking ondanks de hoge vermogensdichtheid van de GPU’s. Avnet, Iceotop en Schneider Electric willen het aanbod uitbreiden naarmate de vraag groeit door andere serverproducenten te verwelkomen als partners.
 
 
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This