Onderzoek toont hoe 50 landen omgaan met biometrische gegevens

9 december 2019

Comparitech heeft 50 verschillende landen geanalyseerd om uit te vinden waar biometrie wordt afgenomen, waar ze voor worden afgenomen en hoe ze worden opgeslagen. Hoewel er enorme mogelijkheden zijn voor het verzamelen van biometrische gegevens, heeft Comparitech 5 belangrijke gebieden genomen die van toepassing zijn op de meeste landen (om een eerlijke vergelijking per land mogelijk te maken en om ervoor te zorgen dat de gegevens beschikbaar zijn). Elk land is gescoord op 25, met hoge scores die wijzen op een uitgebreid en invasief gebruik van biometrie en/of bewaking en een lage score die wijst op betere beperkingen en regelgeving met betrekking tot het gebruik en de bewaking van biometrische gegevens.

Van paspoortfoto’s tot toegang tot bankrekeningen met vingerafdrukken, het gebruik van biometrie neemt exponentieel toe. En terwijl het gebruik van uw vingerafdruk makkelijker is dan het intypen van een wachtwoord, hoe ver is het dan wel niet te ver als het gaat om biometrisch gebruik en wat gebeurt er met uw biometrische gegevens als ze eenmaal zijn verzameld, vooral als het gaat om overheden?

De resultaten van het onderzoek zijn hier te vinden.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This