Nieuwe LANCOM Advanced VPN Client voor macOS Catalina

14 november 2019

De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems maakt een update beschikbaar van zijn Software-VPN-Client voor MacBook Pro, iMac, Mac Pro & Co. Versie 4.0 van de LANCOM Advanced VPN Client voor macOS ondersteunt het onlangs geïntroduceerde besturingssysteem macOS Catalina (10.15). Deze versie maakt volledige toegang op afstand tot een bedrijfsnetwerk via een zeer veilige IPSec VPN mogelijk.

De LANCOM Advanced VPN Client macOS is een zeer veilige communicatie-software die in elke Remote Access VPN-omgeving kan worden gebruikt en over uitgebreide beveiligingsmechanismen beschikt. Deze mechanismen omvatten een geïntegreerde dynamische Personal Firewall, geavanceerde authenticatie onder meer via vingerafdruk, ondersteuning voor meerdere certificaten en IKEv2 met IKEv2 redirect-functionaliteit. Hierdoor kan het eindpunt van de VPN-tunnel automatisch worden omgeleid naar een andere gateway, wat resulteert in een efficiëntere load balancing in omgevingen met meerdere gateways. De client kan FIPS-conform (Federal Information Processing Standard) ingezet worden en de macOS-sleutelhanger kan worden gebruikt om certificaten op te slaan.

IPv4/IPv6

Naast ondersteuning voor macOS Catalina bevat de nieuwste versie van de client een netwerkadapter voor IPv4/IPv6 en is hij als pure 64-bits toepassing volledig compatibel met macOS Mojave (10.14) en macOS High Sierra (10.13). Daarnaast heeft LANCOM de IPv6-functionaliteit in de client uitgebreid. De IPv4/IPv6 dual-stack-implementatie ondersteunt zowel IPv4- als IPv6-protocollen binnen de VPN-tunnel. Split-tunneling kan afzonderlijk worden geconfigureerd voor IPv4 en IPv6. In combinatie met de nieuwe virtuele netwerkadapter kunnen organisaties bovendien VoIP via IPv4 en IPv6 inzetten. LANCOM heeft ook de verwerking van DNS-verzoeken via de VPN-tunnel – of in het geval van split tunneling langs de tunnel – geoptimaliseerd.

Intelligente tunneling

De grafische interface van de client is gemoderniseerd en een intelligent tunnelmechanisme schakelt automatisch over naar een alternatief verbindingsprotocol als de verbinding via standaard IPSec niet mogelijk is. Dit stelt gebruikers in staat om via VPN met het bedrijfsnetwerk te verbinden, zelfs als hun toegang tot het internet beperkt is – bijvoorbeeld bij gebruik van hotspots met beperkende security-instellingen of bij toegang tot 5G/LTE/UMTS-netwerken. Communicatie kan plaatsvinden via modem, (draadloos) LAN, LTE/UMTS of iPhone-tethering (USB, Bluetooth).

De LANCOM Advanced VPN Client voor macOS maakt deel uit van LANCOMs Apple-compatibele productenportfolio: VPN-routers en VPN-gateways evenals access points op basis van Wi-Fi 5 en binnenkort Wi-Fi 6. De LANCOM Advanced VPN Client kan universeel worden gebruikt en maakt een verbinding mogelijk met alle IPSec-compatibele routers of VPN-gateways. Hij is nu via LANCOM-resellers verkrijgbaar in het Duits of Engels voor 109 euro, exclusief BTW.

Alle klanten die na 4 augustus 2019 een licentie hebben geactiveerd of gekocht voor de LANCOM Advanced VPN Client maar deze niet hebben geactiveerd, ontvangen een gratis upgrade naar de nieuwste versie. Een upgrade van oudere versies is beschikbaar voor 64 Euro, exclusief BTW.

De LANCOM Advanced VPN Client macOS is door Apple ‘gecertificeerd’ en sinds versie 4.0 met een certificaat ondertekend. Een gratis proefversie van dertig dagen kan via de LANCOM website worden gedownload.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This