Dematic introduceert micro-fulfillment oplossing

17 oktober 2019

Dematic introduceert de micro-fulfillment solution. Deze nieuwe automatiseringsoplossing biedt klanten met een hoge omloopsnelheid de mogelijkheid om snel en flexibel alle klantorders te verwerken vanuit kleine opslagruimtes. Ze kunnen daarmee lokaal beschikbare ruimte maximaal benutten om op een winstgevende wijze invulling te geven aan de omni-channel distributiestrategie en ecommerce-orders van klanten binnen enkele uren te leveren.

Dematic micro-fulfillment

Dematic’s micro-fulfillment oplossing bestaat uit een combinatie van geavanceerde automatiseringstechnologie en de Dematic iQ software. Deze software maakt het mogelijk controle te houden over alle data bij het integreren met andere systemen voor voorraad- en magazijnbeheer en ERP. Met als resultaat dat alle winkels, distributiecentra en kantoren via hetzelfde platform worden verbonden.

Dematic’s micro-fulfillment oplossing is gebaseerd op al ruimschoots bewezen technologie, zoals de Dematic Multishuttle en Goods-to-Person pickoplossing die al decennialang worden gebruikt. De volgende extra’s onderscheiden Dematic’s micro-fulfillment van andere oplossingen:

  • Functionaliteit voor koude ruimtes, zoals koel- en vriesomgevingen.
  • Een globale aanwezigheid, waardoor klanten in staat zijn tegelijkertijd meerdere micro-fulfillment oplossingen te implementeren, op elke gewenste locatie in de wereld.
  • 24x7x365 klantenservice door lokale teams in meer dan 25 landen, waardoor indien gewenst snel ondersteuning te leveren is.

Dematic maakt tevens bekend dat de micro-fulfillment oplossing al wordt geïmplementeerd door Meijer, een grote retailer in de Verenigde Staten. “Wij willen het winkelen bij Meijer zo eenvoudig en comfortabel mogelijk maken”, vertelt Sid Handa, Director of Strategic Supply Chain Initiatives bij Meijer. “Micro-fulfillment is één van de oplossingen voor de toekomstige retail. Deze technologie biedt ons de mogelijkheid om beschikbare ruimtes in onze winkels beter te benutten. Het helpt ons ook de online winkelopties verder uit te breiden, om te anticiperen op de vraag van klanten naar gepersonaliseerd winkelen en hun verwachtingen en wensen daarbij.”

Nog maar het begin

De vergaand configureerbare Dematic micro-fulfillment oplossing kan zowel de voorraadcapaciteit (SKU) en het ordervolume van supermarkten en groothandels verwerken, als van andere retailers. Het systeem is ook geschikt voor de retailers van auto-onderdelen, consumentenelektronica, sportartikelen, kleding en industriële onderdelen die beschikbare ruimtes beter willen benutten.

Dematic’s micro-fulfillment systeem is een oplossing voor de supply chain en distributie-uitdagingen van retailers van elke omvang in vrijwel elke markt. Dat zijn onder andere:

  • Leveren van online en winkelverkopen vanuit het winkelmagazijn, of een dichtbij gelegen opslaglocatie, om sneller klantorders te verwerken.
  • Optimaliseren van de omni-channel distributie door het effectiever en efficiënter benutten van beschikbaar vastgoed voor het samenstellen van online-orders. Maar ook klanten de gelegenheid te bieden hun bestellingen dichtbij op te halen, of snel thuis te laten bezorgen.

“Dematic bedenkt en innoveert al 200 jaar intralogistieke oplossingen”, zegt CEO Hasan Dandashly. “Wij hebben de grootste distributiecentra in de wereld geautomatiseerd en hebben nu een automatiseringsoplossing om ook kleine opslagruimtes achter de winkel optimaal te benutten. Onze wereldwijde inspanning om in minder dan zes maanden de Dematic micro-fulfillment oplossing op de markt te brengen bevestigt onze kennis en ervaring. Micro-fulfillment geeft mede invulling aan onze missie om de retailtoekomst samen met klanten te faciliteren, met een nieuwe standaard voor orderverwerking.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This