Proact neemt PeopleWare over om services-activiteiten te versterken

16 oktober 2019

Proact IT Group AB maakt de overname bekend van PeopleWare ICT Solutions BV, een IT-managed-serviceprovider met vestigingen in Nederland en België.

Overnames zijn een belangrijk onderdeel van de nieuwe groeidoelen van Proact, dat de ambitie heeft om het portfolio en aanbod te verbreden en de aanwezigheid in kernmarkten te vergoten. PeopleWare is opgericht in 2003. De private onderneming telt meer dan 220 medewerkers en meer dan 170 actieve klanten. De overname vergroot de aanwezigheid en mogelijkheden van Proact aanzienlijk om middelgrote ondernemingen op de Nederlandse en Belgische markt te bedienen.

De kernactiviteiten van PeopleWare zijn managed-cloudservices (outsourcing en infrastructuren), businessconsultancy en IT-staffing. PeopleWare behaalde de eerste plaats in het Giarte Outsourcing Performance 2019-onderzoek, terwijl Proact de tweede plek bezette.

Het bedrijf wordt overgenomen van de oprichters, die aanblijven bij het bedrijf. Na de overname worden PeopleWare en zijn medewerkers een integraal onderdeel van de activiteiten van Proact in Nederland en België.

Strategische fit

Jonas Hasselberg, CEO en President van Proact IT Group AB, zegt over de overname: “We zijn erg blij dat we PeopleWare welkom mogen heten in onze Proact-familie. Ons gezamenlijk klantenbestand, service-aanbod en bedrijfscultuur maken dat PeopleWare en Proact een excellente strategische fit hebben. Door onze teams in Nederland en België te combineren, bieden we meer waarde aan onze klanten door een nog sterker portfolio en skill-set die alle hybrid-cloud-modellen afdekken. PeopleWare zal ook bijdragen aan onze strategische doelen van omzetgroei en betere EBITA-marges, in lijn met onze geüpdatete strategie en financiële doelen.”

Sander Dekker, Business Unit Director West van Proact IT Group AB, voegt daar aan toe: “De naam zegt het al: PeopleWare, een bedrijf dat gedreven wordt door de toewijding van een geweldige groep mensen, en dat samen met ons fantastische Proact-team, een toonaangevende dienstverlener gaat worden in de Benelux op het gebied van consulting- en outsourcing-services.”

Uitbreiden

Mark van Liempt, CEO van PeopleWare, is het daarmee eens:  “Deel uitmaken van Proact biedt PeopleWare de kans om onze outsourcingactiviteiten en -services verder uit te breiden. Het grote klantenbestand van Proact, gecombineerd met onze expertise op het gebied van IT-outsourcing, is de sleutel tot verdere groei en succes. De combinatie van beide bedrijven zal waarde toevoegen aan ons huidige klantenbestand en onze gezamenlijke aanwezigheid op de Nederlandse en Belgische IT-markt versterken.”

De overnameprijs komt uit op 17 miljoen euro en is gebaseerd op de prestaties van heel 2019, wat overeenkomt met acht keer de aangepaste EBITA. De aankoopprijs wordt volledig vrijgegeven gedurende een periode van 24 maanden na afronding van de overname. PeopleWare heeft een jaaromzet van ongeveer 28 miljoen euro en wordt per direct geconsolideerd binnen de groepsresultaten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This