Sentia neemt performance-specialist Ymor over

13 september 2019

Sentia, gespecialiseerd in het ontwerpen en beheren van hybride cloudarchitecturen voor bedrijfskritische applicaties, heeft de Nederlands-Deense performance specialist Ymor overgenomen. De overname ondersteunt het portfolio van Sentia op het gebied van Application Performance Monitoring en vormt een nieuwe stap in de groeistrategie van zowel Sentia als Ymor.

Kern van de organisatie

Sentia werkt voor organisaties waarbij software steeds meer de kern van de organisatie vormt. Voor deze bedrijven ontwerpt Sentia hybride cloudarchitecturen en brengt applicaties actief naar de cloud. Ook neemt Sentia het volledige beheer van de cloudomgeving voor haar rekening, en zorgt er op deze manier voor dat de applicaties en data beveiligd zijn en altijd optimaal presteren. Het garanderen van goede performance is daar een belangrijk onderdeel van. Als dé performance specialist van de Benelux en Scandinavië zal Ymor hier een grote toegevoegde waarde leveren. Ian Zein, CEO en mede-oprichter van Sentia Group: “Application Performance Monitoring is al onderdeel van wat we doen en met Ymor zullen we nog beter in staat zijn om de schaal en mogelijkheden van onze oplossingen te vergroten.”

De overname draagt bij aan Sentia’s en Ymor’s gedeelde ambitie om Europees marktleider te worden op het gebied van managed services voor complexe en bedrijfskritische cloudapplicaties. Net als Sentia levert Ymor haar oplossingen als een managed service, die zij eveneens implementeert bij grote enterprise-organisaties met complexe en bedrijfskritische IT in Europa. Een gedeelde bedrijfscultuur en toekomstvisie maken de match tussen beide organisaties compleet.

Bedrijfskritische applicaties

Zein: “De overname van Ymor onderstreept Sentia’s focus op bedrijfskritische applicaties en onze geavanceerde oplossingen. Het feit dat Ymor en Sentia beiden actief zijn in de Benelux en Denemarken, maakt deze transactie nog logischer. Bij Sentia zijn we allemaal erg enthousiast om onze toekomst samen met Ymor, de beide teams en al onze gezamenlijke klanten voort te zetten.”

Iman Alipour en Jeffrey Braam, directie Ymor: “Vanaf het eerste moment waren we zeer enthousiast over Sentia. We hebben deze keuze samen met Main Capital zorgvuldig en weloverwogen gemaakt en zijn dan ook erg verheugd over deze stap. Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze strategische stap onze groeiambities kunnen realiseren en tegelijkertijd onze klanten kunnen blijven bedienen met hoogwaardige objectieve performance monitoring zoals zij gewend zijn. Dat we de beschikking hebben over een volledig Cloud portfolio is zeer interessant voor bestaande klanten en partners en veel biedt perspectief voor potentiële klanten. Wij kijken er dan ook naar uit om samen onze ambities waar te maken.”

Het team van Sentia in Nederland bestaat na de overname uit 280 medewerkers. Het totale aantal medewerkers van Sentia in Nederland, België, Denemarken en Bulgarije komt hiermee op 575. Het huidige Ymor team en management zullen als team gaan opereren binnen Sentia. De tachtig specialisten blijven werkzaam vanuit hun onlangs vernieuwde kantoor in Utrecht.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This