Dell Technologies introduceert Dell EMC PowerMax: toonaangevende opslaginnovatie, superieure prestaties en multi-cloud flexibiliteit

12 september 2019

Dell EMC PowerMax breidt zijn opslagaanbod uit om te voldoen aan de meest dringende IT-behoeften van klanten op het vlak van cloud, automatisering en next-gen workloadoptimalisatie.

Dell Technologies kondigt enkele belangrijke updates aan voor Dell EMC PowerMax, met de allernieuwste technologieën om de beste prestaties te garanderen voor de meest kritieke toepassingen van vandaag en morgen.

Sinds de launching in 2018, heeft Dell EMC PowerMax in alle sectoren, waaronder topbanken, cloudserviceproviders en zorgbedrijven, klanten die high-end opslag nodig hebben geholpen bij het ondersteunen van hun meest veeleisende toepassingen waarbij een minimale vertraging in de responstijd cruciaal is en de hoogste resiliency (veerkracht) voorop staat. Dell EMC is volgens IDC de onbetwiste leider van de high-end opslagmarkt met een aandeel van 43,9%; bijna drie keer die van de volgende hoogste concurrent.

Dual Port SCM SSD’s als permanente opslag

Dell EMC PowerMax is de eerste op de markt met Intel Optane SSD’s met twee poorten en het gebruik van Storage Class Memory (SCM) als permanente opslag. De dual-port Intel® Optane ™ SSD’s zijn het resultaat van co-ontwikkeling tussen Dell en Intel en zijn een voorbeeld van de nieuwste innovaties die voortkomen uit een jarenlang partnerschap tussen de twee bedrijven.

Dell Technologies kondigt tevens aan dat NVMe-oF nu beschikbaar is voor alle PowerMax-arrays, waardoor echte end-to-end NVMe mogelijk is die de prestaties en lagere latentie kan leveren die de moderne onderneming van vandaag nodig heeft.

End-to-end NVMe op PowerMax wordt mogelijk gemaakt door pas erkende PowerMax 32GB FC I/O-modules, 32GB Connectrix-switches, -directors en 32GB NVMe-host adapters met Dell EMC PowerPath multipathing-software. Dell EMC PowerPath, bekend om zijn resiliency en migratiemogelijkheden, is de eerste enterprise-klasse SAN-multipathing-software met volledige ondersteuning voor NVMe-oF.

De combinatie van de schaalbare end-to-end NVMe-architectuur van PowerMax en het gebruik van SCM bezorgt klanten een sneller, efficiënter opslagsysteem dat de volgende prestaties oplevert:

  • Tot 15 miljoen IOPS 3
  • Tot 350 GB/sec bandbreedte 4
  • Tot 50% betere responstijden 5
  • Sub-100us (microseconden) leesresponstijd 6

De ingebouwde machine learning engine van PowerMax maakt bovendien gebruik van predictive analyticsen patroonherkenning om automatisch gegevens op het juiste mediatype (SCM of Flash) te plaatsen op basis van het IO-profiel. PowerMax analyseert en voorspelt tot 40 miljoen gegevenssets in realtime, stuurt zo’n 6 miljard beslissingen per dag, wat resulteert in aanzienlijke tijdsbesparing en maximale prestaties tegen minimale kosten.

Stroomlijn operationele activiteiten 

Dankzij de Dell EMC PowerMax kunnen klanten nu hun infrastructuuractiviteiten en DevOps-workflows gemakkelijker automatiseren. Klanten kunnen de PowerMax-opslag gebruiken voor configuratiebeheer, de implementatie van apps, en workloads in containers. De geautomatiseerde infrastructuur en -managementtaken zorgen voor flexibele en efficiënte IT-activiteiten bij klanten. Met onder meer:

  • VMware vRealize Orchestrator(vRO) plug-in. Is nu beschikbaar op de VMware Solutions Exchange en stelt klanten in staat om end-to-end automatiseringsroutines te ontwikkelen, waaronder provisioning, datasecurity en hosting activiteiten. Klanten kunnen hun geautomatiseerde routines vervolgens ook aanbieden in de zelfbedieningscatalogus op het VMware vRealize Automation-platform.
  • Met vooraf gebouwde Ansible-modules kunnen klanten Playbooks maken voor opslagvoorziening, snapshots en datamanagement workflows voor consistente en geautomatiseerde bewerkingen. Deze modules zijn nu beschikbaar op GitHub.
  • De nieuwe CSI-plug-in (Container Storage Interface) voor PowerMax voorziet en beheert opslag voor workloads die op Kubernetes draaien. De CSI-plug-in, beschikbaar op GitHub, breidt PowerMax’s prestaties en datadiensten uit naar een groeiend aantal apps gebouwd op basis van een op micro-services-based architectuur.

Cloudflexibiliteit

Klanten kunnen Dell EMC PowerMax op verschillende manieren integreren in hun multi-cloudstrategie, die allemaal de beste beschikbaarheid, flexibiliteit, beveiliging en prestaties bieden met de wendbaarheid van hybrid cloud-activiteiten.

Ten eerste helpt de pas gelanceerde Dell Technologies Cloud Validated Designsvoor Dell EMC PowerMax organisaties bij het bouwen van hun eigen hybride cloudinfrastructuur. Tegelijkertijd zorgt het voor de flexibele uitrol van workloads met unieke externe opslagspecifieke vereisten, waaronder onafhankelijke capaciteitsschaling en geavanceerde functies zoals geïntegreerde gegevensbescherming.

Dell EMC-opslagarrays PowerMax en Unity XT zijn de eerste in de sector die als primaire opslag zijn gevalideerd met VMware Cloud Foundation via Fibre Channel, binnen workload domeinen, naast de bestaande ondersteuning via het Network File System (NFS)-protocol.

Dell EMC Cloud Storage Services positioneert Dell EMC Storage als een public cloud service voor disaster recovery in AWS, Google Cloud en Microsoft Azure, en voor vele andere multi-cloud cases, waaronder analytics en test/dev. Cloud Storage Services is ontworpen om tijd te besparen op systeembeheer, en staat garant voor – op het hoogste niveau – zowel gegevensbeveiliging, prestaties, capaciteit, replicatie en beschikbaarheid in openbare clouds.

Beschikbaarheid

De Dell EMC PowerMax met NVMe-oF en dual-port Intel® Optane ™ SSD’s, is wereldwijd beschikbaar vanaf maandag 16 september. De Dell Technologies Cloud Validated Designs voor Dell EMC PowerMax, de Dell EMC Cloud Storage Services en de hierboven genoemde plug-ins zijn nu reeds beschikbaar.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This