Lennox lanceert nieuwe koelmachines voor datacenters

3 juli 2019

Lennox heeft zijn programma koelers uitgebreid met nieuwe opties voor bedrijven die willen overstappen van R410A op alternatieven met een laag GWP – inclusief  frequentiegeregelde scroll-koeler voor gebruik met R32.

Nieuwe aanvullingen op Lennox’s serie eComfort scroll inverter koelers – die in Q4 2019 zal worden uitgebracht – bieden HVAC-professionals de gelegenheid om R32 te gebruiken voor kleinere toepassingen, van 170 tot 400 kW. De eComfort scroll inverter koeler met variabele snelheid levert eveneens een aanzienlijk verbeterde seizoensgebonden efficiëntie, die de EcoDesign 2021-normen overtreft.

Naast de lage GWP-opties blijft de eComfort reek ondersteuning te bieden voor R410A. Florian Beduchaud, Product Manager Koelmachines bij Lennox EMEA, vertelt: “Vandaag de dag willen de adviseurs en installatiebedrijven duidelijke alternatieven voor R410A, die, als gevolg van de geleidelijke afschaffing, duurder en moeilijker verkrijgbaar zijn. Hoewel R410A niet verboden is, willen veel installateurs graag overstappen om te kunnen profiteren van lagere heffingen en lektestvereisten. R32 is daarbij de beste keuze, en de introductie van deze optie in een vroeg stadium biedt onze klanten de beste gelegenheid om in hun eigen tempo hun overgang te plannen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This