Extreme Networks lanceert nieuwe datacenteroplossingen

6 november 2018

Datacenterteams voelen steeds meer druk om bij te blijven met de vraag vanuit de business. Maar monolithische technologie-stacks, beperkt inzicht en veel handmatige processen zorgen voor beperkingen. Om klanten te helpen die op te heffen, heeft Extreme Networks een roadmap opgesteld naar een nieuw, meer flexibel datacenter.

Een dergelijk datacenter stelt organisaties in staat om in hun eigen tempo te automatiseren op basis van cross-domain IT-automation, -beheer, -inzicht en -analyse-tools, die te gebruiken zijn in netwerken van elke willekeurige leverancier.

Tools

Nieuwe hardware en software binnen de Agile Data Center-oplossing van Extreme bieden de noodzakelijke tools om met automation te starten, ongeacht op welk punt de organisatie staat in de transitie naar een nieuw datacenter. Veilige plug-and-play-technologie combineert het beste van door Extreme overgenomen datacenter-networking- en automation-tools met de krachtige beheer-, analytics- en security-mogelijkheden van Extreme voor het terugdringen van risico en complexiteit. Hiermee zijn multi-vendor omgevingen en legacy-architecturen die in transitie zijn, te beheren.

Mogelijkheden

Voordelen zijn volgens Extreme Networks onder meer:

  • Cross-domain IT-automation – Extreme Workflow Composer, powered by StackStorm, voorziet in op maat te maken cross-domain, multi-vendor IT-automation met volledige integratie van compute-, storage-, security- en netwerk-resources.
  • Automation op basis van een eigen tempo – Extreme Embedded Fabric Automation maakt het mogelijk om met plug-and-play binnen enkele seconden een datacenter-fabric te creëren, ongeacht de omvang – zonder de noodzaak van additionele software of servers. Klanten kunnen in hun eigen tempo automation inzetten met behulp van op maat te maken workflows. Deze zijn te creëren met populaire tools zoals Ansible. Ook is het mogelijk om met Extreme Workflow Composer over te stappen op volledige IT-automation.
  • Single pane of glass-beheer – Extreme Management Center biedt end-to-end, multi-vendor beheer- en monitoring-mogelijkheden binnen het gehele netwerk – van de vaste of draadloze edge en campus tot aan het datacenter. Dat dringt de tijd die nodig is voor beheer terug en versnelt de probleemoplossing.
  • Inzicht waar en wanneer dat nodig is – ExtremeAnalytics biedt end-to-end inzicht in applicaties en telemetriegegevens voor campus, datacenter en tussen VM’s op hosts en naar de cloud. Dat stelt beheerders in staat om de business met behulp van realtime informatie te ondersteunen in het nemen van de juiste beslissingen. Een virtuele sensor legt informatie over verkeer op en tussen virtuele VMware-instances vast zonder het netwerk te vertragen. De gast-VM-mogelijkheid van de SLX-switch- en routerfamilie Extreme biedt netwerkbeheerders gedistribueerde analysemogelijkheden voor on-box analyses.
  • Netwerkaanpasbaarheid en -flexibiliteit – De open en vendor-onafhankelijke architectuur van Extreme voorkomt lock-in. Het biedt de basis voor een netwerk dat zich snel en makkelijk aanpast aan wisselende eisen als gevolg van digitale transformatie. Naadloze VMware vCenter-integratie versnelt de inzet van applicaties door zero-touch VM-discovery, VM-mobiliteit en VM-servermigratie.
  • Hardware voor ieder type gebruik – De SLX switching-en routingplatforms van Extreme vormen de basis voor het moderne datacenter. Nieuwe SLX 9030 leaf-switches, ontwikkeld voor verbeterde Top of Rack-switching, en de SLX 9640-router voor schaalbare, en krachtige border routing en Data Center Interconnect (DCI) versterken een al robuust en compleet portfolio.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This