Qualys neemt container-securitybedrijf Layered Insight over

7 november 2018

Qualys, leverancier van beveiligings- en compliance-oplossingen, neemt Layered Insight over. Dit bedrijf is aanbieder van Container-Native Application Protection.

Met de overname van Layered Insight breidt Qualys zijn bestaande mogelijkheden uit om inzicht in en runtime-applicatiebescherming voor containers en serverless workloads te bieden. De geïntegreerde oplossing correleert automatisch uitgebreide runtime-gedragsanalyse met de belangrijke mogelijkheden voor bedreigingsbescherming van Qualys. Zo beschikken DevOps-teams over hoogwaardige runtime-applicatiebescherming zonder extra complexiteit voor containerbeheer.

Mogelijkheden

De technologie van Layered Insight biedt:

  • Dieper inzicht in containers door runtime-gedrag in kaart te brengen om zo een multidimensionaal (netwerk, storage en systeem) en breed begrip van applicaties mogelijk te maken die in een containeromgeving draaien.
  • De mogelijkheid om security-inbreuken tijdens runtime op te sporen en te voorkomen. De gebruikers kunnen meldingen voor ontdekte anomalieën instellen of automatisch gegenereerde policy’s instellen om controle op de containers af te dwingen.
  • Breder inzicht in en meer compliance en bescherming voor serverless Container-as-a-Service-implementaties, zoals AWS Fargate en Azure Container Instances, door het instrumenteren van de zichtbaarheid en bescherming binnen applicatie-images en taal-runtimes.

Dekking

De gecombineerde Qualys Container Security-oplossing biedt klanten dekking van inventory, vulnerability management en compliance, evenals runtime-inzicht en -beschermings-mogelijkheden, vanaf ontwikkeling tot implementatie binnen on-premise-, cloud- of CaaS-omgevingen.

 

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This