Trustech 2018 in teken van innovatie rond trust, digitale technologie en cybersecurity

1 november 2018

Van 27 tot 29 november presenteren de hoofdrolspelers uit de sector voor digitale technologie en cybersecurity hun expertise en visie in het Palais des Festivals van Cannes (Frankrijk). Op het 3-daagse Trustech-event staan  vakinhoudelijke sessies, netwerken en informatie over trends, vooruitgang en innovaties op het programma. Centraal thema: trust in een digitale wereld.

Meer dan 300 exposanten zijn aanwezig, waarvan 250 internationale deelnemers. Het gaat veelal om jonge talentvolle ondernemers en opinieleiders uit de digitale sector. Zij het internationale publiek in expertsessies vertellen over betalingsverkeer, financiële dienstverlening, handel, identificatie en beveiliging van gegevens.

Fintech

Iedereen heeft het over de trend dat fintech de wereld van financiën, identificatie en technologie verandert. Sommigen voorspellen zelfs het einde van het bestaan van banken. Anderen geloven dat contant geld zal verdwijnen en dat een digitale identiteit alleen voldoende zal zijn om aankopen te doen. Dit impliceert dat de gevestigde exploitanten en uitdagers moeten leren samenwerken en een handige en slimme manier zullen moeten vinden om gezamenlijk hun bedrijfsmodel te transformeren naar de nieuwe situatie.

Innovatie is soms zo subtiel dat het moeilijk is waar te nemen. Banken hebben overnames gedaan en eenvoudige maar effectieve producten gelanceerd. Fintech heeft geleerd markten en klanten te identificeren wiens behoeften nog niet in kaart zijn gebracht. Ze hebben ook geleerd het standpunt dat ze hebben over de grootste spelers van deze sector te heroverwegen. Het idee hierachter is om elke marktspeler te stimuleren vanuit hun eigen standpunt en perceptie te opereren, van grote banken tot innovatieve start-ups tot de Pay-Tech bedrijven uit verschillende delen van de wereld.

Digitale overheid

Het internet biedt, naast andere technologische ontwikkelingen, meer mensen de mogelijkheid en de vrijheid om wereldwijd en locatie-onafhankelijk te leven en te werken. Dit is een van de redenen waarom regeringen zoals Estland snel evolueren naar digitale naties zonder grenzen. Op deze manier kan de Estse regering de burgers beter van dienst te zijn in dit nieuwe digitale tijdperk en tegelijkertijd ook van de voordelen profiteren. 97% van de Estse bevolking heeft nu bijna 20 jaar de sterkste en meest complete digitale identiteit. En sinds 2014 zijn tienduizenden mensen uit meer dan 150 landen ook Estse e-burgers geworden – leden van de nieuwe digitale natie.

Trustech geeft de deelnemers antwoord op de vraag hoe de digitale omgeving in Estland werkt, hoe transparant en veilig deze is en hoe deze e-services beschikbaar zijn gemaakt voor niet-ingezetenen.

Blockchain

Blockchain-technologie heeft ieders aandacht getrokken, omdat steeds meer bedrijven en entiteiten de belofte en het potentieel zien. Velen beschouwen de Blockchain als de basis van een betrouwbaar en gedistribueerd internet. Blockchain is klaar om een ​​aanzienlijke impact te maken op meerdere sectoren zoals betalingsverkeer, verzekeringen, financiën, energie, gezondheid, ‘internet van de dingen’, muziek en meer.

Deze discussie zal deelnemers helpen de zakelijke waarde van Blockchain en de belangrijkste succesfactoren voor projecten op dit gebied te begrijpen. Ook zullen de Blockchain-kansen voor bedrijven besproken worden en de kansen die ze voor hen hebben maximaal te benutten.

Deelnemen?

Geïnteresseerde bezoekers kunnen voor meer informatie en om zich te registreren voor het evenement terecht op de website van Trustech: www.trustech-event.com.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This