SOLIDWORKS 2019: Grotere ontwerpflexibiliteit en Extended Reality helpen producten sneller productiegereed te maken

26 oktober 2018

3D-experiencespecialist Dassault Systèmes introduceert SOLIDWORKS 2019. Dit portfolio van 3D-ontwerp- en engineeringapplicaties bevat nieuwe functionaliteit en verbeteringen die innovators helpt de ontwikkeling van producten te versnellen en daardoor eerder productiegereed te maken, maar ook nieuwe producten en experiences te creëren voor klanten, in dit tijdperk van industriële renaissance. 

3DEXPERIENCE-platform

SOLIDWORKS 2019 wordt ondersteund door Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE-platform, met functionaliteit om complexe ontwerpuitdagingen op te lossen en voor detailengineering. Een deel van de nieuwe functionaliteit laat ontwikkelteams eenvoudiger grote hoeveelheden data managen en completere digitale representaties van hun ontwerp maken. SOLIDWORKS 2019 bevat tevens nieuwe functies en workflows voor eenvoudiger samenwerken en het creëren van interactieve experiences tijdens de ontwerp- en engineeringfase.   

Grotere ontwerpflexibiliteit

SOLIDWORKS 2019 biedt grotere ontwerpflexibiliteit voor het snel analyseren en veranderen van modellen, dankzij de nieuwe ‘Large Design Review’-functionaliteit. Ook het aanpassen van views is aanzienlijk verbeterd, om te anticiperen op steeds snellere grafische hardware. Teams kunnen tevens eenvoudiger met mensen buiten hun ontwerpgroep communiceren, door opmerkingen te plaatsen bij onderdelen en assemblies, deze met het model op te slaan en te exporteren in PDF-formaat.

SOLIDWORKS Extended Reality

Een andere belangrijke noviteit is SOLIDWORKS Extended Reality (XR). Dat is een nieuwe applicatie voor het publiceren van SOLIDWORKS CAD-scènes, met lichtbronnen, camera’s, materialen, texturen en animaties, die in VR, AR en webviewers te ervaren zijn. In combinatie met steeds beter betaalbare AR/VR-apparatuur kunnen ontwerpers en engineers SOLIDWORKS XR gebruiken voor het intern en extern samenwerken tijdens het reviewen van ontwerpen, maar ook ontwerpen overtuigender presenteren en gebruikers trainen in het assembleren van producten, waarmee het vertrouwen in ontwerpen tijdens het hele ontwikkelproces verhoogd kan worden. 

Maunakea Spectroscopic Explorer  

“Wij gebruiken SOLIDWORKS voor de implementatie van de Maunakea Spectroscopic Explorer, een 10-meter-klasse telescoop die nieuwe mogelijkheden gaat bieden voor wetenschappelijke ontdekkingen”, zegt Greg Green, werktuigbouwkundig ontwerper en instrumentenmaker van de Canada France Hawaii telescope facility. “Onze ontwerpprocessen leveren grote datasets op. De definitieve productieversie van onze telescoop bestaat uit ruim 100.000 onderdelen. Daarom hebben wij behoefte aan technologie die geschikt is voor grote ontwerpprojecten, zoals SOLIDWORKS.” 

Productiviteit

“SOLIDWORKS 2019 bevat een groot aantal verbeteringen en innovaties die gebaseerd zijn op de feedback en wensen van onze SOLIDWORKS-community”, zegt Gian Paolo Bassi, CEO van SOLIDWORKS, Dassault Systèmes. “Wij blijven onze producten verbeteren op het gebied van gebruiksgemak, kwaliteit en productiviteit. Verder biedt SOLIDWORKS 2019 een volledig ecosysteem voor ontwerpers en engineers die performance, aandacht voor detaillering en innovatie belangrijk vinden, maar ook behoefte hebben aan de overtuigingskracht van VR en AR, of de prototyping-shop van de toekomst willen ervaren. Een omgeving waarin digitale ontwerpdata het visualiseren en verbeteren van 3D-onderdelen en het vertalen van virtuele ontwerpen naar de werkelijkheid vereenvoudigt.”

Van de redactie

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This