Arista breidt CloudVision uit voor campusnetwerken

29 oktober 2018

Arista Networks heeft CloudVision uitgebreid met functionaliteit voor campusnetwerken. De nieuwe Cognitive Campus van het bedrijf integreert bekabelde en draadloze connecties tot een moderne software gebaseerde cloudinfrastructuur. Verder elimineert Arista’s Cognitive WiFi bottlenecks in legacy WiFi-controllers, waardoor de betrouwbaarheid toeneemt voor lagere operationele kosten.

“Legacy WiFi-oplossingen zijn met name gericht op connectiviteit en bieden amper inzicht in de performance”, zegt John McCool, Chief Platform Officer en Senior Vice President of Engineering & Operations van Arista Networks. “Arista’s Cognitive WiFi met Arista EOS en CloudVision is zowel gefocused op de gebruikersexperience, als hun applicatietoegang en -performance.”

Campusnetwerken

In veel campusnetwerken beperken complexe bottlenecks de prestaties en betrouwbaarheid, door het gebruik van verschillende hardware, operating systemen en netwerktools. In combinatie met de enorme groei van het IoT, steeds meer endpoints, toenemende eisen aan workloads en gebruikers die overal connectie verwachten, stijgen de operationele kosten ongekend.

Arista CloudVision, gebaseerd op de Cognitive Management Plane (CMP) engine, is een bewezen platform voor orchestratie, provisioning en telemetrie. Ontstaan in datacenters, biedt CloudVision nu dezelfde operatingomgeving voor campusnetwerken. Met integratie van alle benodigde managementfunctionaliteit voor bekabelde, draadloze en datacenterconnecties.

Op campusnetwerken worden steeds meer apparaten en sensoren aangesloten, waardoor inzicht in het gedrag van alle endpoints noodzakelijk is. De nieuwe Device Analyzer functies  van CloudVision inventariseert ze allemaal en voert ook deep flow analyses uit. Beheerders krijgen daardoor inzicht in elk type apparaat, gebruikte connectiemethode, locatie en het communicatiegedrag. Dat stelt hen in staat om onbevoegd verkeer en gecompromitteerde endpoints snel te identificeren. Omdat CloudVision zowel het datacenter als de campus overziet, kunnen klanten één overkoepelend platform gebruiken voor hun end-to-end probleemoplossing.

Cognitive WiFi

Dankzij de acquisitie van Mojo Networks kan Arista voortaan ook draadloze endpoints via het CloudVision-platform managen. De Cognitive WiFi-architectuur maakt het ook mogelijk Arista access points te configureren in een draadloos netwerk zonder fysieke controllers. Daarmee vergroot deze AP-oplossing de kracht van cloud computing en machine learning, waardoor de WiFi-gebruikers een betere experience beleven. Omdat Arista’s Cognitive WiFi enorm schaalbaar is voor een lineair ‘pay-as-you-go’ tarief, is de ‘total cost of ownership’ (TCO) beter voorspelbaar en te managen.

CloudVision WiFi gebruikt hetzelfde CMP-model voor de cognitieve analyses van bekabelde en draadloze connecties en vergroot het realtime inzicht in de experience van alle WiFi-gebruikers. De ‘client journey’ wordt in een dashboard-layout gevisualiseerd, waardoor netwerkoperators de connectiviteit en beschikbaarheid van alle services eenvoudiger kunnen managen. Tevens zijn WiFi-issues snel te identificeren met behulp van live en historische data, om de applicatie- performance proactief te monitoren en te optimaliseren.

Security- en testtools

Arista Cognitive Campus bevat een aantal WiFi Tracer tools om de security, toegankelijkheid en prestaties van alle draadloze connecties te diagnosticeren. Maar ook een geïntegreerd Wireless Intrusion Protection System (WIPS) om het netwerk te beschermen tegen ongeautoriseerde AP’s en hotspots. Deze oplossing ondersteunt tevens een classificatie om geautoriseerde apparaten van ongeautoriseerde te onderscheiden. Arista’s WIPS-scanning is indien gewenst nog uit te breiden met een extra radio, die tegelijkertijd aanvullende diagnosefuncties toevoegt.

Arista’s AP kan ook de functionaliteit en prestaties van gebruikersapparatuur simuleren, zoals de latencies bij het identificeren en toegang verlenen (AAA en DHCP/DNS), connecties met het achterliggende netwerk, de MOS-score van voiceservices en de netwerkcapaciteit. Deze geautomatiseerde testen zijn vooraf te plannen, zodat de netwerkoperator er niet bij aanwezig hoeft te zijn. De CloudVision WiFi-applicaties integreren Arista AP’s met de cloud networking spines en splines, voor een optimaal inzicht in de totale netwerktopologie.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This