Paessler en Sigfox bundelen hun krachten om de adoptie van het Internet of Things te versnellen

18 oktober 2018

Paessler, specialist op het gebied van netwerkbewaking, gaat samenwerken met Sigfox, aanbieder van connectiviteit voor het Internet of Things (IoT). Het partnership biedt gezamenlijke klanten de mogelijkheid om hun bedrijfskritische IoT-infrastructuur effectiever te bewaken en te beheren.

Als onderdeel van de samenwerking maakt Paessler de integratie met PRTG Network Monitor mogelijk. Deze software bewaakt en visualiseert de functionaliteit en metingen van de IoT-sensoren van Sigfox, maar ook die van andere objecten, apparaten en machines die uitgerust zijn met Sigfox- connectiviteit.

Miljarden apparaten

Het netwerk van Sigfox is speciaal ingericht om miljarden apparaten met het internet te verbinden op basis van zijn Low Power Wide Area Network (LPWAN) en Sigfox Cloud services. De unieke aanpak van Sigfox zorgt voor een vermindering van kosten en complexiteit van de betrokken systemen. Het bedrijf kiest voor een benadering van draadloze technologie, gebaseerd op de betrouwbare Ultra-Narrow Band-frequentie die tegen interferentie is bestand, om de meest uitgebreide dekking te bieden en zo min mogelijk energie te verbruiken. Daarmee draagt Sigfox bij aan kostenefficiënte IoT-omgevingen.

Het netwerk van Sigfox voorziet in de technologie, protocollen en integrale draadloze connectiviteit die nodig is om objecten data uit te laten wisselen vanaf elke locatie ter wereld. De betaalbare sensorconnectiviteit vereist weinig chipsets en energie. In sommige gevallen zijn er helemaal geen batterijen nodig. Het netwerk maakt gebruik van zonne- en windenergie en elektromagnetische golven en zal tegen het eind van 2018 naar verwachting dekking bieden voor 60 landen.

Kosten en energieverbruik

“Ons netwerk lost de problemen op rond kosten, energieverbruik en complexiteit die een struikelblok vormen voor een brede inzet van het Internet of Things”, zegt Vincent Sabot, de CEO van Sigfox Germany. “Onze klanten kunnen vrijwel helemaal een einde maken aan de overhead die gepaard gaan met connectiviteit, zoals de kosten van slimme sensoren en objecten zelf. De combinatie met de oplossing van Paessler biedt een uniek dashboard waarmee ze alle verbonden apparaten en sensoren binnen hun IoT-omgeving kunnen bewaken.”

PRTG Network Monitor kan on premise worden ingezet of als gehoste oplossing worden afgenomen. De oplossing biedt IT-teams en systeembeheerders en IoT- en IIoT-teams real-time zicht op alles wat er zich binnen hun IT-infrastructuur afspeelt. Dat geldt voor het netwerk en alle systemen, hardware, applicaties en apparaten die daarmee zijn verbonden. PRTG Network Monitor maakt gebruik van twee methoden om meldingen van Sigfox over de werking en prestaties van sensoren en apparaten naar PRTG Network Monitor te verzenden. Dit zijn de zogenaamde callback, waarbij data direct naar PRTG wordt verzonden via push-berichten, en het gebruik van een API. In dat laatste geval vraagt PRTG op basis van vooraf gedefinieerde intervallen data op over alle apparaten die met het netwerk van Sigfox verbonden zijn. Het aanpasbare dashboard kan naar wens worden ingesteld, zodat beheerders alle informatie zien die ze nodig hebben: van de algemene netwerkstatus tot de details, zoals de snelheid en performance van ventilators in specifieke servers.

PRTG stuurt meldingen via de PRTG mobiel app of per e-mail, sms, WhatsApp, Telegram of Slack, zodra de ingestelde drempelwaarden worden bereikt. Op deze manier is de IT-afdeling altijd als eerste op de hoogte van problemen. PRTG biedt daarnaast een optie om applicaties die aandacht vragen automatisch te openen.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This