Studio 100 verhoogt betrokkenheid van werknemers met ERP-upgrade

17 oktober 2018

Studio 100 kiest voor Avanade voor de overstap naar de cloud met Microsoft Dynamics 365 op maat van de mediagigant. Deze digitale transformatie van de ERP-systemen ondersteunt de groei van het bedrijf en verhoogt de flexibiliteit.

Studio 100 is gebouwd op creativiteit en groeit door de kracht van de verbeelding. Het bedrijf produceert populaire televisieseries en theatervoorstellingen voor kinderen, televisie-uitzendingen en theatervoorstellingen voor tieners en volwassenen en is wereldwijd actief.

Het team van Avanade startte de implementatie van Dynamics 365 met een uitgebreide verkennende fase – op basis van de expertise in bedrijfsadvies van Avanade. Ze werkten hiervoor nauw samen met Studio 100 om tot in detail te begrijpen wat de werknemers doen in het bedrijf en hoe ze dit doen. Op die manier waren ze in staat om alle vereisten te verwerken in de Dynamics 365 oplossing met een intuïtieve userinterface.

Open communicatie

“Onze relatie van de voorbije 10 jaar heeft voor open communicatie gezorgd”, merkte Lieven De Geeter, Director of Procurement, ICT and Facilities op. “We konden bij problemen tijdens het project altijd met Avanade overleggen om snel samen een oplossing te vinden.”

“We zijn erg blij met onze langetermijnsamenwerking met Studio 100 aangezien we een gelijkaardige visie hebben om ons bedrijf te laten groeien door innovatie en klantgerichtheid” zegt Christophe Vandenabeele, Business Application Lead bij Avanade België. “Dit project is ook een bevestiging van onze leidinggevende capaciteiten om klanten te helpen bij het overstappen naar de cloud op basis van Dynamics 365.”

Dynamics AX 4.0

Avanade werkte in 2008 al samen met Studio 100 bij de implementatie van het Microsoft Dynamics AX 4.0 platform. Deze tools zijn ondertussen verouderd en aan vervanging toe. Daarnaast kon het systeem enkel gebruikt worden op kantoor wat voor creatieve teams op locatie niet praktisch was.

Studio 100 zocht een real-time oplossing. Overstappen naar ERP-systemen in een flexibelere cloudomgeving was de beste manier om dit te bereiken. Het bedrijf had inzicht, intelligentie en innovatie nodig om zijn bedrijfsactiviteiten te moderniseren en wereldwijd verder uit te breiden.

Het nieuwe cloudplatform zal voornamelijk gebruikt worden door de finance, procurement en sales teams, maar het zal ook het leven van creatieve gebruikers in het veld gemakkelijker maken en toelaten om facturen en uitgaven op locatie in te dienen. De oplossing omvat verschillende nieuwe tools van onafhankelijke softwareleveranciers (ISVs) om vroegere administratieve toepassingen te vervangen.

Cloudplatform

Het cloudplatform is gemakkelijk schaalbaar voor een toekomstige groei. Als Studio 100 meer bedrijven overneemt dan kan het bedrijf die snel integreren in hetzelfde centrale systeem wat meer visibiliteit en efficiëntie van de activiteiten met zich meebrengt. Tijdens de implementatie gebruikte het Avanade-team een agile delivery methode, wat Studio 100 apprecieerde.

“Uiteindelijk brengt flexibiliteit veel voordelen,” legt De Geeter uit. “Je kan sneller te werk gaan door je te concentreren op de zaken die belangrijk zijn in iedere stap van het proces. We zoeken altijd mogelijkheden om uit te breiden. We zijn ambitieus en willen onze content over de hele wereld verspreiden.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This