‘Letterlijk en figuurlijk een mooie netwerkuitbreiding’

10 oktober 2018

Globalisering, beweging naar de cloud en applicaties die altijd en overal beschikbaar moeten zijn. Het zijn maar enkele uitdagingen voor ondernemingen die internationaal actief zijn. Een belangrijk punt daarbij is dat ze tegen relatief lage kosten wereldwijd een veilig, voorspelbaar en beheersbaar netwerk verwachten. Een blog van Michel Verwaerde, Country Manager België bij GTT.

Tegenwoordig moet connectiviteit in alle uithoeken van de wereld gerealiseerd worden. Met internationale expansies en vestigingen op meerdere continenten is het voor bedrijven zaak om overal een solide en voorspelbare performance van het netwerk te hebben. Daarbij is de beweging van IT-infrastructuur naar applicatie een belangrijke trend, net zoals de beweging van private naar publieke connectiviteit. Bij een digitale transformatie eisen ondernemingen dat de kwaliteit van applicaties overal hetzelfde is. De klanten en medewerkers in Brazilië moeten dezelfde gebruikerservaring hebben als die in China of België.

Flexibiliteit

In een wereld die digitale aanwezigheid, veiligheid en snelheid vereist, zoeken bedrijven naar oplossingen om dit te realiseren. Waarom? Om groei te realiseren, kosten te reduceren, efficiënter en veilig te werken en de gebruikerservaring – zowel van de klant als de eigen medewerkers – te optimaliseren. Daarnaast is er ook in het netwerk behoefte aan flexibiliteit. Alleen zo kan bij internationale uitbreiding het netwerk mee evolueren.

Het past in trends waar grote ondernemingen in alle sectoren mee te maken krijgen, namelijk meer global presence, de strategie om in de cloud actief te zijn en applicaties die overal ter wereld beschikbaar moeten zijn. Het netwerk is in die gevallen uiteindelijk de enabler – de basis van waaruit de wereldwijd opererende klant bediend wordt. Op dat netwerk kunnen er allerlei bouwstenen worden geplaatst om echt maatwerk te leveren.

Last mile

Daarbij speelt internet een grote rol, zeker op lokaal niveau – de zogenaamde last mile. Voor internationaal opererende organisaties is dat ontzettend effectief en efficiënt. Door gebruik te maken van lokale carriers en breedband acces providers opereren ze kosteloos, verhogen ze de flexibiliteit en bewerkstelligen ze een oplossing die bij de onderneming past. Internet is met andere woorden de basis voor mobiele connectiviteit, waarna het netwerkbeheer met SD-WAN intelligent wordt verdeeld over de beschikbare bandbreedte. Dat maakt bedrijfsnetwerken veel beter beheersbaar en controleerbaar.

Van Europa naar de wereld

Bij veel bedrijven staat digitale transformatie, terecht, bovenaan de agenda. Dat is ook het geval bij mijn eigen organisatie. Interoute is in mei 2018 overgenomen door GTT en ondergaat nu ook een verandering. Dankzij de overname is GTT in Europa nu even groot als in de VS. En met aanwezigheid in Azië en Latijns-Amerika zijn we nu zelfs wereldwijd actief. Dat betekent dat we onze klanten in de digitale transformatie overal kunnen volgen, ondersteunen en adviseren. Uit recent eigen onderzoek bleek namelijk dat de integratie van oude technologieën met nieuwe cloudapplicaties een van de belangrijkste uitdagingen is in de digitale transformatie.

Goed netwerk

Dicht bij onze klanten (blijven) staan, dat staat bovenaan mijn eigen agenda. Niet alleen omdat digitale transformatie voor ondernemingen van levensbelang is, maar ook omdat een goed netwerk het verschil maakt tussen winnen en verliezen. Daarom denken we altijd met onze klanten mee en adviseren we hen. Nu niet langer met louter Europese netwerkoplossingen, maar wel met wereldwijde. Over een mooie uitbreiding gesproken, zowel letterlijk als figuurlijk.

Michel Verwaerde

Michel Verwaerde

Michel Verwaerde is Country Manager Belgium-Luxemburg bij GTT

Pin It on Pinterest

Share This