OCP lanceert tijdens OCP Summit Amsterdam whitepaper over energie-efficiency in datacenters

20 augustus 2018

De whitepaper vestigt de aandacht op de noodzaak om het energieverbruik van datacenters voortdurend aan te pakken. Ook wijzen de auteurs op toekomstige regelgeving die van invloed is op datacenters in de EU. De boodschap van deze whitepaper vormt een van de onderwerpen die tijdens de OCP Regional Summit van Open Compute op 1 en 2 oktober in Amsterdam besproken zal worden.

De summit kent onder andere een track genaamd ‘Europe Focus’ dat is gericht op het verstrekken van informatie die specifiek is voor de EU-markt. Rahib Bashroush, directeur van het Enterprise Computing Research Lab, en Davide Polverini, beleidsmedewerker van de Europese Commissie, zullen hier ‘Energy Efficiency and EU Policy affecting Data Centers’ preseteren. Liz Cruz van IHSmarkit zal de bevindingen presenteren van de European Data Center Energy Efficiency Assessment, onlangs afgerond namens OCP. Ook zal het Research Institute of Sweden (RISE) Energy Efficiency een presentatie verzorgen over onderzoek dat zij doen naar het verlagen van het energieverbruik van datacenters in de EU.

Ook een belangrijk thema tijdens de OCP Regional Summit: 

  • Update rond OpenRack, de rack-architectuur die inmiddels al over de hele wereld wordt gebruikt en dat in steeds meer investeringsplannen voor 2019. Door de Power Supply Units in elk IT-apparaat te vervangen door een centrale power unit per rack, zorgt een gecentraliseerd ‘energy shelf’ voor AC naar DC-omzetting voor het hele rack. Dat zorgt voor energie-efficiëntie, schone stroom (power factor) en fasebalans. 
  • De Rack and Power Track zal verschillende sessies presenteren over de OpenRack mechanische en voedingsspecificatie, inspanningen  op het gebied van standaardisatie en interoperabiliteit, evenals een nieuw kabinet van Schneider Electric.
  • Het OCP Data Center Facility (DCF)-project is opgezet om richtlijnen te bespreken die colo-aanbieders kunnen volgen om de beste efficiëntie te bereiken. Ook zal een proces voor self-assessment voor colo-faciliteiten worden besproken.
  • Advanced Cooling – De eisen die aan IT-afdelingen worden gesteld om kunstmatige intelligentie en deep learning aan de business te kunt en bieden, leiden maar al te vaak tot een grotere energiebehoefte en problemen rond koeling. Het OCP heeft daartom een nieuw project gelanceerd rond geavanceerde koelingsvormen, dat samen met het HPC-project een track zal organiseren.

Mee doen aan de OCP Regional Summit in Amsterdam? Klik dan hier.

 

Pin It on Pinterest

Share This