Capgemini zet AI en Machine Learning in tijdens de Rugby World Cup

23 juli 2018

Capgemini gebruikte afgelopen weekend tijdens het Rugby World Cup Sevens-weekend in San Francisco een reeks digitale producten om de beleving van rugbyfans te verbeteren. De producten – Match Predictor game, Live Match Tracker and Media Stats Hub – zijn elk ingericht met Data Science, Artificial Intelligence (kunstmatige intelligentie) en Machine Learning om diepere inzichten te verkrijgen voor fans, media, teams, spelers en functionarissen.

De nieuwe producten zijn bedacht, ontwikkeld en verfijnd in de loop van de Sevens Serie 2018 door Capgemini’s Applied Innovation Exchange (AIE) en Insights & Data teams.

Toegang krijgen tot data

Het team van data scientists en Applied Innovation experts werkten nauw samen met World Rugby voor het verzamelen van en toegang krijgen tot data. Dankzij de toepassing van AI en Machine Learning werden diepere inzichten in het spel gecreëerd. Deze inzichten zijn vervolgens toegespitst op een persoonlijke beleving voor media, fans, spelers en bestuurders

Brett Gosper, World Rugby Chief Executive: “Het moment is aangebroken voor de Rugby World Cup Sevens 2018 om buiten de gebaande paden te treden, zowel op als naast het veld. Samen met onze Global Innovation Partner Capgemini wordt het evenement verrijkt met innovaties om de online fans en het publiek in het stadion dichterbij de snelheid, vaardigheden en sensatie van rugby sevens te brengen. Als wereldhoofdstad van innovatie is San Francisco de perfecte bestemming om deze baanbrekende ontwikkelingen, die volgend seizoen uitgerold worden in World Rugby evenementen, te presenteren.”

Nieuwe producten

De volgende producten waren tijdens het weekend beschikbaar:

  • Media Stats Hub is een dashboard dat inzichten in spelers en teams weergeeft. Commentatoren kunnen een realtime digitale versie ontvangen om snel de geschiedenis van elke wedstrijd onderling te vergelijken en de meest relevante data weer te geven. Voorbeelden van statistieken en inzichten zijn onder andere de analyse van individuele teams en spelers, de onderlinge vergelijking van teams, het aantal tackles, pogingen en meer. Dit digitale instrument wordt nu door de media gebruikt en zal binnenkort beschikbaar zijn voor de grotere schare fans.
  • Live Match Tracker stelt gebruikers in staat om belangrijke momenten in het spel realtime te volgen en te zien hoe de Capgemini Bot de uitslag voorspelt. Het biedt live updates van elke wedstrijd naarmate het spel verder verloopt; een bijzondere uitdaging met een spel zo snel dynamisch en snel als Rugby Sevens. De Capgemini Bot genereert een voorspelling van de resultaten bij het eerste fluitsignaal, die vervolgens met de werkelijke wedstrijd vergeleken kan worden. Dit is door media en commentatoren te zien in de Media Stats Hub.
  • Match Predictor game is een applicatie om meer inzicht te krijgen in de concurrerende teams en hun kansen . Fans selecteren de voorspelde winnaars en de marge van overwinning voor elk competitie-onderdeel. Gebruikers kunnen hun kennis van het spel toetsen tegen de Capgemini Bot om te zien of ze resultaten kunnen voorspellen en zo meer punten dan de bot kunnen verzamelen. Ook kunnen ze teams vergelijken om te zien hoe zij hebben gepresteerd.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This