HCL Technologies: Volvo Ocean Race goed voorbeeld voor digital enterprise

20 juli 2018

HCL Technologies was gedurende de Volvo Ocean Race 2017-18 verantwoordelijk voor de gehele  IT-infrastructuur van deze zeilrace. Het hoofdkantoor van de organisatie achter deze race staat in  Alicante. Het Indiase concern heeft zorg gedragen  voor de end-to-end infrastructuurondersteuning en de connectiviteit tussen het Race Village en het Command Centre in Alicante. Ook heeft men de aansluitingen geregeld van de 12 Host Cities die de race wereldwijd heeft aangedaan, waaronder Den Haag.

Digital Enterprise

De aanpak die Volvo Ocean race samen met HCL Technologies heeft ontwikkeld is een goed voorbeeld voor organisaties die zich willen omvormen tot een digitaal enterprise. Als ergens  duidelijk is dat IT niet een ondersteunende dienst is, maar juist de kern van de gehele bedrijfsvoering, dan is het wel de Volvo Ocean Race.

Bij de flag-off zei Jordi Neves, Chief Digital Officer van Volvo Ocean Race: “De afgelopen vier decennia tijd heeft de Volvo Ocean Race de belangrijkste zeezeilers ter wereld weten te interesseren in deelname. De 2017/2018-editie van de race was meer digitaal gericht dan ooit, met HCL als de strategische IT-dienstverlener. Deze editie is ook speciaal voor ons doordat we in samenwerking met de UN Environment Clean Seas-campagne een groot duurzaamheidsprogramma hebben uitgevoerd en waarmee wij ons commitment naar de gezondheid van de oceanen. Duurzaamheid stond centraal in de racelocaties, omdat we onze oceanen plasticvrij willen houden en willen dat het gebruik van fossiele brandstoffen wordt teruggedrongen.”

Hyperdynamisch

Sprekend over de samenwerking van HCL met de Volvo Ocean Race, zei Ashish Gupta, Corporate Vice President – ITO and Infrastructure Services Sales EMEA: “HCL Technologies is erg blij om te hebben samengewerkt met de Volvo Ocean Race als haar strategische IT-dienstverlener. De wereld is hyperdynamisch geworden en zeilen is een van de meest dynamische sporten. We zien onze samenwerking met de Volvo Ocean Race als een duidelijk voorbeeld van onze Mode 1-2-3 strategie om de bedrijfsdoelstellingen van onze klanten te behalen en leiderschapscapaciteiten te demonstreren op het gebied van next generation-technologieën. Wij bevinden ons hierdoor in een unieke positie om moderne, lean en agile bedrijfsoplossingen te ontwikkelen.”

IT voor 3 miljoen bezoekers

Voor de Volvo Ocean Race heeft HCL lean en agile modellen en intellectual property ingezet met meer dan 1300 producten en systemen, aangepast aan verschillende operationele omstandigheden in elk van de 12 Host Cities. Doel was om een hoogwaardige ervaring te leveren voor de meer dan 3 miljoen bezoekers van de Race Villages over de hele wereld.

De Volvo Ocean Race is de langste zeilrace ter wereld, waarbij in 8 maanden tijd 7 jachten over 4 oceanen racen om 12 havens op 6 verschillende continenten te bereiken. Gedurende deze 8 maanden volgde in totaal 1,5 miljard mensen het verloop van de race. De Volvo Ocean Race 2017-18 is gewonnen door het DongFeng Race Team.

 

Pin It on Pinterest

Share This