LANCOM ontvangt Europees octrooi voor integratie van WLAN, wireless ePaper en beacons

20 juli 2018

LANCOM Systems heeft een Europees octrooi verkregen voor de integratie van verschillende draadloze technologieën in de WLAN access points uit zijn E-serie. Deze access points bieden niet alleen klassieke WLAN-connectiviteit, maar kunnen ook communiceren met Wireless ePaper Displays, elektronische prijslabels (electronic shelf labels; ESL’s) en beacons. 

3 trends

Met deze integratie speelt LANCOM in op drie belangrijke trends. Terwijl WLAN alomtegenwoordig is en in alle branches voor draadloze netwerktoegang zorgt, vormen draadloze ePaper-displays een state-of-the-art digital signage-oplossing voor diverse toepassingen: van digitale informatieborden tot het gebruik van electronic shelf labels in supermarkten en de optimalisatie van logistieke en productieprocessen. De Beacon-technologie (iBeacon en Eddystone) op haar beurt biedt op vele plaatsen de basis voor innovatieve locatiegebaseerde diensten.

Parallel gebruik zonder interferentie
Alle drie deze draadloze technologieën communiceren op dezelfde frequentieband (2,4 GHz) en zijn bijzonder gevoelig voor onderlinge interferentie. LANCOM maakt met de kersvers gepatenteerde integratie een einde aan dit probleem en voegt daar praktische voordelen aan toe.

Wireless ePaper

Anders dan bij WLAN ligt de focus van wireless ePaper-technologie niet op een zo hoog mogelijke bandbreedte, maar op een extreem laag stroomverbruik. Hierdoor kunnen de draadloze ePaper-displays jarenlang zonder externe stroomvoorziening op batterijvoeding worden gebruikt. In het geval van interferenties verbruiken de displays echter meer stroom en gaan minder lang mee.

Tot dusver vroeg het gebruik van ePaper-displays daarom om een kostbare implementatie en onderhoud van een speciale draadloze infrastructuur. Desondanks was er veelvuldig sprake van interferentie met bestaande WLAN of beacon-infrastructuren. Als gevolg hiervan moesten de batterijen van de displays met grote regelmaat worden vervangen, waardoor de operationele kosten fors stegen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This