Reliance Industries koopt CORD-spcialist Radisys

9 juli 2018

Het uit India afkomstige Reliance Industries koopt Radisys voor 67 miljoen dollar. Radisys is een specialist op het gebied van het open source-project CORD.

Over CORD

De aandacht van telecom-firma’s richt zich momenteel met name op het omvormen van de traditionele telefooncentrale tot een nieuw concept. Hier speelt het open source-project CORD een hoofdrol. CORD staat voor ‘Central Office Re-architected as Datacentre’.  In plaats van een dedicated hardware/software-omgeving voor telefonie (zeg maar: een appliance) maakt CORD gebruik van een standaard datacenter-omgeving die met behulp van open source-software geschikt wordt gemaakt voor het creëren van tal van diensten. Ook telefonie, maar zeker ook tal van andere diensten, waarvan sommige wellicht nog niet eens bedacht zijn.

EPC framework

Radisys, gevestigd in Hillsboro, Oregon, is een specialist op het gebied van CORD. Het heeft bijna 600 werknemers met een ontwikkelteam in Bangalore. Het bedrijf levert hardware, software en diensten die de migratie naar next-generation netwerken mogelijk maken. In 2016 leverde Radisys met zijn ‘evolved packet core’ (EPC) framework een bijdrage aan het open-source CORD-project om een virtuele EPC (vEPC) te creëren. Radisys is tevens lid van de Open Networking Foundation (ONF).

CEO van Radisys Brian Bronson zei in een verklaring dat het Radisys-team onafhankelijk zal blijven werken na de overname van Reliance.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This