Pure Storage komt met AIRI Mini: een infrastructuur voor AI

10 juli 2018

Pure Storage presenteert AIRI Mini. Dit is de tweede AI-Ready Infrastructure-service van het bedrijf gebaseerd op NVIDIA DGX-1. AIRI is ontworpen en gebouwd voor data-architecten, datawetenschappers en zakelijke leiders om de kracht en de mogelijkheden van het NVIDIA DGX-1-systeem te vergroten.

Met AIRI Mini kunnen alle bedrijven, ongeacht hun omvang en budget, AI-oplossingen implementeren die niet alleen krachtig maar ook eenvoudig te gebruiken zijn. Zo kunnen ze met behulp van AI concurrentievoordelen realiseren voor een prijs die binnen het bereik is van vrijwel iedere organisatie in iedere branche.

AI biedt organisaties ongekende mogelijkheden. Ze kunnen er hun operationele processen mee verbeteren, betere klantervaringen bieden en de zakelijke prestaties verbeteren. Volgens een recent onderzoek door MIT Technology Review verwacht 82 procent van de business- en IT-leiders dat AI een positieve impact op hun branche zal hebben. AIRI Mini biedt organisaties de opstap om direct daarmee aan de slag te gaan. Daarna is de oplossing makkelijk uit te breiden voor nieuwe AI-toepassingen.

Kansen

“De grote meerderheid van de businessleiders ziet de enorme kansen die AI biedt. Maar door de complexiteit rond de implementatie komen hun AI-initiatieven vaak niet echt van de grond”, meldt Matt Burr, General Manager van FlashBlade bij Pure Storage. “AIRI biedt een eenvoudige AI-infrastructuur voor projecten van iedere omvang. Het is een krachtige, betaalbare en laagdrempelige instapoplossing voor organisaties. Zo kunnen ze eerst de mogelijkheden van AI ontdekken en later opschalen. Het neemt de barrières weg die de inzet van AI nu vaak tegenhouden en maakt de weg vrij voor toekomstige uitbreidingen.”

“Organisaties hebben een infrastructuur nodig die specifiek voor AI is gebouwd. Een systeem waarmee je zo aan de slag kunt en dat moeiteloos meegroeit met je ambities”, zegt Jim McHugh, Vice President en General Manager, NVIDIA. “Zowel FlashBlade als DGX-1 bieden een naadloos groeipad voor de toekomst. Zo kunnen klanten snel groeien en voortbouwen op hun AI-successen.”

FlashBlade

AIRI Mini draait op één Pure Storage FlashBlade, het eerste storageplatform voor moderne analyses en AI en twee NVIDIA DGX-1-servers. Het FlashBlade systeem bestaat uit zeven 17TB-blades. Gezamenlijk levert dit twee petaFLOPS aan AI-capaciteit op. De systemen zijn onderling verbonden via 100GbE-switches, die GPUDirect RDMA ondersteunen voor optimale prestaties. Met deze geïntegreerde oplossing kunnen datawetenschappers al binnen enkele uren met AI aan de slag, in plaats van weken of maanden.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This